Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Velemér évet zárt

Velemér évet zárt

A megyehatáron fekvő, mintegy hatvan lelket számláló Velemér lelkes polgárőrei szeptember 17-én, pénteken gyűltek össze a helyi közösségi színtérben, hogy megtartsák a 2020. évet értékelő közgyűlésüket. A határozathozatali képességhez kétség sem férhetett, hiszen ahogy Vass Imre levezető elnök megállapította, a 13 aktív tagból 11 fő megjelent az eseményen.

A napirend és a jegyzőkönyvvezető megszavazása után Soós Kálmán elnök emelkedett szólásra, hogy megtartsa beszámolóját. Ennek során többek között elmondta, hogy a 2008-ban alakult egyesület nem csak saját területén, hanem három olyan szomszédos zalai településen is járőrözik rendszeresen, ahol nincs polgárőrség. Cserében Szentgyörgyvölgy, Márokföld és Nemesnép önkormányzatai 30-30 ezer forinttal támogatják az egyesület működését. A 2020-ban teljesített 582 óra szolgálati idő jelentős hányadát ezen zalai települések területén teljesítették.

Az elnök kiemelte, hogy a COVID járvány eddigi hullámai alatt is sikerült a járőrözést megoldani három olyan állandó párral, akik azonos lakcímen laknak. Elmondta továbbá, hogy a közbiztonság Veleméren továbbra is jónak mondható, amelyhez hozzájárul az önkormányzati beruházásként megvalósult térfigyelő kamerarendszer is. A helyi önkormányzat és az egyesület között kiváló a kapcsolat, ami abban is megmutatkozik, hogy mint legnagyobb támogatója, 2020-ban 200 ezer forinttal támogatta az egysület működését az önkormányzat. Elmondta továbbá, hogy az egyesület pénzügyi helyzete stabil, a tavalyi év végén bankszámlájuk egyenlege 323 ezer forint volt.

Az utolsó napirendi pont során a  hozzászólók között voltak a környékbeli egyesületek elnökei, a területileg illetékes magyarszombatfai és a szomszédos zalai Csesztreg körzeti megbízottai, akik mindannyian köszönetüket fejezték ki az egyesület kiváló munkájáért és együttműködéséért, és további sikeres működést kívántak a veleméri egyesületnek.
A közgyűlés hivatalos részét követően az estét - ahogy az már hagyománnyá vált errefelé - finom vacsora és jóízű baráti beszélgetések zárták.