Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

A szlovén köztársasági elnöknél jártunk...

A szlovén köztársasági elnöknél jártunk...

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége meghívást kapott a Szlovén Köztársaságba, Borut Pahor elnök úr az elnöki palotában fogadta a közel ötszáz vendéget. 

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökségének képviseletében Bedi Ákos, Czúgh Géza és feleségük, valamint Horváth Tibor és jómagam vettünk részt a pomurjei „Sever” Rendőr Veterán Szövetség meghívására egy élmény gazdag kiránduláson Szlovéniában.

A Szlovén Köztársaság október 25-én ünnepli függetlensége napját. Ezen a napon lehetőség van a ljubljanai elnöki palota megtekintésére. Örömmel fogadtuk tehát a meghívást.

Az elnöki palotában a szigorú óvintézkedések mellett barátságos személyzet fogadja az odalátogatókat. Borut Pahor elnök úr az épület hatalmas fogadó termében üdvözölte a közel 500 látogatót. A köszöntő után körbevezettek bennünket a lélegzetelállító palotában. Így jutottunk el Pahor úr dolgozószobájáig, ahol is az elnök elmondta, hogy telik egy napja, hogy sportol, hogy szívén viseli a fiatalok előrejutását. Egy közvetlen, mosolygós embert ismerhettünk meg személyében. Végül kis csoportunknak sikerült egy közös fotót is készíteni vele. A fotózás előtt személyesen én üdvözölhettem a magyarok nevében, ami büszkeséggel tölt el.

Ezután elutaztunk egy kisvárosba, Pivkába, ahol megtekintettünk egy hadtörténeti parkot és múzeumot. A park egy gyönyörű völgyben terül el és már havas hegycsúcsok övezik.

A nap végén pedig részt vehettünk a szuverenitás napja alkalmából rendezett országos ünnepségen, szintén Pivkában. Csodálatos dallamokat hallhattunk egy rendőr fúvószenekar előadásában.

A többiek nevében is elmondhatom, hogy egy tartalmas, csodálatos kiránduláson vettünk részt. Felejthetetlen élményekkel tértünk haza.