Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Évet értékeltek Sárváron

Évet értékeltek Sárváron

A Sárvári Polgárőr Egyesület megtartotta éves közgyűlését a városi rendőrkapitányság nagytermében. Az egyesület tagjai nagy létszámban voltak jelen az eseményen, ahol oklevelek találtak gazdára és a női tagság egy szál virággal távozhatott.

Az ülés Kovács Ferenc az egyesület elnöke nyitotta meg. A tavalyi évben összesen 2775 óra szolgálatot teljesítettek, ami a 2016-os évhez képest több mint 500 órával nőt. Ebből a rendőrséggel közösen töltött órák száma 172 óra. Külön kiemelte, hogy az állampolgárok keresik őket és ha gondjuk, problémájuk akad, bizalommal fordulnak a polgárőrökhöz.  Ha az iskoláknál kimaradt egy szolgálat, keresték a kollégákat. Számítanak a polgárőrökre Sárváron. Tavaly sikerült elnyerni ˝Az év polgárőr városa˝ címet, amit az elmúlt évek munkája eredményezett, persze az önkormányzat is segített, mint anyagilag, mint erkölcsi támogatásával. Elnök úr javaslatot tett egy Bűnmegelőzési bizottság létrehozására, amely hatékonyabban összehangoltabban segítené az időseket. 2017-ben szeretné a szolgálati órák számát tartani vagy növelni, illetve nagyobb hangsúlyt fektetni a turisztikailag preferált helyeken való szolgálatokra.

Tudja meg mindenki, hogy itt van egy jól szervezett hatékonyan működő polgárőr egyesület, amire a város büszke lehet.

 

 

 

 

 

Másodikként Kondora István Sárvár város polgárestere folytatta. Elmondta, hogy a polgárőrök formaruhát kaptak a tavalyi évben, melyet jó látni a város utcáin. Biztosította a tagokat az önkormányzat további támogatásáról, ugyanakkor átnyújtotta azt az oklevelet, amely tanúsítja, hogy elnyerték ˝Az év polgárőr városa˝ címet.

Az esemény oklevelek, valamint nő nap alkalmával nem találkoztak a hölgy tagsággal, ezért virág átadásokkal fejeződött be.