Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Daru dőlt lakóházak közé Sárváron

Daru dőlt lakóházak közé Sárváron

A 35 méteres daru egy heves széllökést követően mérnöki precizitással dőlt be két ház közé, néhány méterre mindkét ház falától. A házakban alvók azt hitték, földrengés van.

Senki nem sérült meg pénteken éjszaka Sárváron, a Nádasdy utcában, amikor egy 35 méteres daru eldőlt a városi sportlétesítmény helyszínén zajló építési területen.  A daru rádőlt a Nádasdy utcára, 15 tonnás nehezéke belefúródott egy sorház előtti járdába, a gémszerkezet pedig két ház között csapódott a földbe, mély krátert “ütve” a földbe, sártengerréváltoztatva a családi ház melletti területet. A daru egyik házat sem rongálta meg, mindkettőtől néhány méterre állt meg, ahogy az videónkban is jól látszik.


Pénteken éjjel a vihar elérte Sárvárt is, ahol jégeső is esett. Ezt követően erősödött viharossá a szél.Feltehetőleg emiatt volt áramszünet az építési területen, a daru pedig így nem tudott szélirányba-fordulni és az egyik széllökés után oldalra dőlt.

A helyszínre a hivatásos szervek mellett a Sárvári Polgárőr Egyesület tagjai is kiérkeztek. Feladatuk a terület lezárása volt és a kareset helyének őrzése.

Sajnos az este folyamán több helyszínre is vonulniuk kellett a hivatásos kollégáknak így szívesen fogadták a polgárőrök segítségét. (Varga Miklós polgárőr)
forrás: 112 Press képek: Varga Miklós