Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Történelmi Napok Szentgotthárdon

Történelmi Napok Szentgotthárdon

Idén XV. alkalommal rendezték meg a szervezők a Szentgotthárdi Történelmi Napokat. Az öt napon át tartó kulturális, gasztronómiai, sport és szórakoztató élményt biztosító rendezvény évről évre színesebb, színvonalasabb és rengeteg érdeklődőt vonz a kisvárosba. A programokba júli. 28.-án, 18:30 órai kezdettel kapcsolódtak be a Szentgotthárdi Polgárőr Egyesület tagjai.

Mint azt Molnár László, az egyesület elnöke elmondta, a szolgálat megkezdésétől, szinte 24 órás szolgálatokat láttak el, egészen július 30-a 23:00 óráig. A napközbeni és esti programokat 7 fővel biztosították, az éjszakai feladatok ellátása pedig 2 fővel történt. Ezek magukba foglalták például a Csatafutás, vagy a Jelmezes felvonulás útvonalainak, útlezárások biztosítását, amelyet a rendőrség embereivel karöltve végeztek, vagy a záró napi Fúvószenekarok felvonulását, melynek zavartalan lebonyolítását már évek óta önállóan felügyeli az egyesület. De ott voltak a várkerti programok helyszínén is, hogy segítsék az ottani események szervezőit, résztvevőket, fellépővendégeit.

A különböző hagyományőrző egyesületeken kívül több fúvós együttes mellett, neves előadók is megtisztelték a közönséget műsorukkal. És míg a vitézek a csatatéren fegyverekkel és egymással, addig a zenekarok a színpadon a fénycsóvák kereszttüzében harcoltak a közönség tapsáért, jó hangulatáért. Fellépett a Kaposvári Rockszínház Egyesület, a B52 zenekar, a helyi Tuzsu Junior Trió, de a Bikini zenekar is tiszteletét tette Szentgotthárdon. Aztán az esti zárások után, éjszaka a polgárőrök az őrizetlenül hagyott pavilonokat, sátrakat, kellékeket vigyázták.