Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Répcelaki Polgárőr Egyesület Tisztújító Közgyűlése

Répcelaki Polgárőr Egyesület Tisztújító Közgyűlése

2022.május 21-én tartotta tisztújító közgyűlését a Répcelaki Polgárőr Egyesület.

A közgyűlésen részt vett Szabó József Répcelak polgármestere, dr. Kiss Julianna jegyző asszonyt, Horváth Csaba rendőr főtörzszászlós körzeti megbízott, valamint a Vas Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében Bedi Ákos elnök, Varga Miklós és Burka Norbert a VMPSZ Sárvári járási koordinátorok, és Péntek Róbert VMPSZ sajtóreferens.

A közgyűlést Könczölné Bernáth Ilona elnök asszony nyitotta meg, köszöntötte a megjelent polgárőröket, vendégeket, és a Répcelaki TV munkatársait, majd átadta a szót Bíró József levezető elnöknek. A Répcelaki Polgárőr Egyesület elnöksége nevében Bíró József szintén köszöntötte a tisztújító közgyűlésen megjelenteket.

A közgyűlés egy perces néma felállással kezdődött, emlékezve az elhunyt polgárőrök tiszteletére.  A közgyűlésen 23 fő polgárőr  jelent meg..

Jegyzőkönyv vezetője Mészáros Imréné, a jegyzőkönyv hitelesítők pedig Bak Jenő és Nagy János voltak. Ezután a napirendi pontok ismertetése következett.

Első napirendi pontban Könczölné Bernáth Ilona beszámolója következett az egyesület 2021. évi tevékenységéről, amelyben elhangzott :

Az egyesület 1990-ben alakult, rövid pár hónapos kihagyással, azóta is jól működik.  Az országos és a megyei bűnmegelőzési programokat a polgárőrök munkája segíti. A répcelaki polgárőrök a rendőrséggel közösen elősegítik a város kiemelkedően jó közbiztonságának fenntartását. Ifjúsági-, és gyermekvédelmi programokat szerveznek, kiemelt figyelmet fordítanak az idősek védelmére. A szociális távfelügyeleti rendszer újjáélesztése szakemberek bevonásával megtörtént, amelyhez több idős ember, mentálisan és szociálisan rászoruló ember is csatlakozott. Rendszeres szolgálatellátók, és kiemelte, hogy a covid járvány alatt is napi szinten segítették az önkormányzat munkáját, szociális tevékenységeket is végeztek. Helyi szinten figyeltek a rendeletek betartására, részt vettek minden önkormányzati és egyházi rendezvények, valamint városi sportesemények biztosításában. A rendőrséggel jó a kapcsolatuk, közös szolgálatokat látnak el. A szeptemberi évkezdéssel segítik a diákok átkelését az úttesten, temetői szolgálatoknál kiemelt figyelmet fordítanak az esetleges gépjármű feltörések megelőzésére.Mindenszentek előestéjén és napján, a Halottak Napján folyamatosan ellenőrzik a temetőket és környékét. Adventi hétvégéken szinten kiemelt szolgálatokat látnak el.Részt vettek a Mórahalmon megtartott Országos Polgárőr Napon. A napirendi pont zárásaként köszönetet mond minden polgárőröknek és családtagnak!

A második és harmadik napirendi pontban elhangzottak a gazdasági és felügyelő bizottság beszámolók, amelyet a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. Majd a 2022. év tagdíj összege került megszavazásra, amely idén is 1000,-Ft.

Ezek után a vendégeket hozzászólásai következtek. Szabó József polgármester köszöntötte a polgárőröket és vendégeket. Elmondta, minden közgyűlésen részt vesz, figyelemmel kíséri a polgárőrök munkáját. Kiemelte, hogy a polgárőrök kiemelkedő bűnmegelőző feladatokat látnak el, segítik az önkormányzati rendezvények biztosítását, mindenhol ott vannak, és ezért köszönet jár minden polgárőrnek. Polgármester úr az elkövetkezőkben erkölcsileg és anyagilag is támogatni kívánja az egyesületet, polgárőröket. Az idei új rendezvényekhez is kéri a polgárőrök segítségét.

Szabó Csaba hozzászólásában az összes kollégája nevében is köszönetet mondott a répcelaki polgárőröknek. Megköszönte, hogy a polgárőrök részt vesznek a lakosság szubjektív biztonságérzetének fenntartásában. Kihangsúlyozta, hogy a polgárőr jelenlét és jelzés fontosságát. Az elkövetkező időre sok szerencsét, erőt és egészséget kívánt a további munkához.

Bedi Ákos szintén köszöntötte a közgyűlésen megjelenteket. Elmondta, hogy Ilona elnök asszony hosszú évekig a Vas Megyei Polgárőr Szövetségnél tevékenykedett. Elnökségi tagként és munkabizottsági tagként sokat tett a megyei szövetségért,  jó néhány siker az ő nevéhez fűződik. Kiemelte, hogy az elmúlt 30 év, egy hosszú folyamat, egy felfelé ívelő szakasz a polgárőrség életében. A polgárőrök immár sokrétű tevékenységet végeznek, amelyet rengeteg technikai eszköz és gépjármű is segít. Kiemelte, hogy az elkövetkező években a legfontosabb,  a klasszikus alapfeladatok ellátása. Említést tett a VMPSZ sajtó által elvégzett kiemelkedő munkájáról is. 

Ezután kitüntetések és emlékplakettek átadása következett.

Könczölné Bernáth Ilona köszöntötte a 30 éves egyesületet. Elmondta, hogy édesapja alapította az egyesületet és aki  2005-ig elnöke is volt, az alapítás dátuma 1990.december.

Az alapítótagok, illetve hozzátartozók  posztumusz emlékplakettet vehetettek át :  Csorba Gyuláné és Plausevszki László neje.

30 éves kiváló polgár munka elismeréseként tárgyjutalomban részesült :  Töreki István, Nagy János, Varga Sándor, Papp Tibor, Fehér István.

Elnök asszony kihangsúlyozta, hogy sok szeretettel gondol és emlékezik meg azokról, akik nem lehettek a mai napon itt.

A tisztségviselő választás során  a Jelölő és Választási Bizottság elnöke ismertette az új javaslatokat.  A jelöltek a felkérést elfogadták, majd a közgyűlés egyhangúlag megszavazta. A Répcelaki Polgárőr Egyesület régi-új elnöke, Könczölné Bernáth Ilona. Elnökhelyettes Mészáros Imre, titkár Papp Tibor, Fehérné Istenes Irén és Vezendi Gergely lettek az új elnökségi tagok.Felügyelő bizottság  tagjai : Németh János, Biró Józsefné , Sági Gyula. Könczölné Bernáth Ilona javaslata alapján tiszteletbeli elnökségi tisztségek kerültek megszavazásra. Nagy Jánost örökös elnöknek, valamint örökös elnökségi tagnak Tóth Sándornét, Bak Jenőt és Varga J. Sándort választották. 

 A közgyűlés közös vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

Gratulálunk!