Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

A toborzó sátor visszatért Sorokpolányba

A toborzó sátor visszatért Sorokpolányba

Június első napján tartotta a sorokpolányi településvezetés ez évi falunapját, amelyre a Rönöki Polgárőr Egyesületen kívül szeretettel invitálták újra a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportját is.

Az elmúlt év sikerén felbuzdulva örömmel és izgatottan érkeztek a helyszínre a polgárőrök, ahol Mező Gáborné polgármester asszony köszöntötte a lelkes csapatot. Hamar felállításra került a toborzó sátor, melyet újfent megtöltöttek a csoport tagjai eszközökkel, szóróanyagokkal, sokféle teszttel, különböző feladatlapokkal, színezőkkel, játékokkal, élettel. Bár ezek a szélnek köszönhetően párszor önálló életre kelve bejárták a környéket, azért a tagság leleményességének köszönhetően mindig találtak számukra érdekes és hasznos anyagot a hozzájuk érkezők. A délelőtt folyamán jellemzően inkább gyerekzsivaj és mosoly alapozta meg a jókedvet. Készültek a gyurmafigurák, színesedtek a kontúrképek, de tesztlapok kitöltésétől sem riadtak vissza, amikbe sokszor a szülőket is bevonva családi időtöltéssé vált a program.

A szorgos “munka” jutalmául mindenki ajándéktárgyat, az édesszájúak csokit, nápolyit, cukrot is kaptak. Érdeklődők egész nap érkeztek minden korosztályból. Az eszközök bemutatásával párhuzamosan maga a polgárőri tevékenységről is bővíthette ismeretét, aki megállt, nézelődött, vagy leült kis időre a polgárőrök közé.  Többen már a tavalyi évről ismerősként üdvözölték a visszatérő csapatot. Mindeközben a főzőversenyre meghívott Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai és segítőik -a Rönökért Közhasznú Egyesület tagjai- szorgosan ügyeskedtek az ebéd elkészítésében.

A finom ebéd után a bázis közelében egy játékos szlalompályát építettek ki a Kommunikációs Csoport tagjai, melyen bekötött szemmel – rádión át történő irányítással – kellett végig sétálni a vállalkozó kedvűeknek.

Az idei évben kevesebben voltak napközben a rendezvényre kilátogatók, mégis folyamatosan volt vendég a sátornál. Felnőttek és gyerekek is sokan fejezték ki örömüket amiatt, hogy a polgárőrség idén is kitelepült és színesítette a falunapot. De jól érezték magukat a polgárőrök is, akik szívesen jönnek újra, ha lehetőség adódik rá. Ez nemsokára meg is történhet, mert mint polgármester asszony jelezte, a folytatás garantált, hiszen már most meghívást kaptak a szeptemberben tartandó szüreti rendezvényre.