Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

A sárvári járás új koordinátorai megkezdték a munkát

A sárvári járás új koordinátorai megkezdték a munkát

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség tisztújító küldött közgyűlése után a megválasztott járási koordinátorok újult lendülettel folytatják munkájukat.

Feladatuk fő célja, hogy a megyei polgárőr szövetség működési területéhez tartozó járásokban lévő polgárőr egyesületek és a területi rendőri szervek, továbbá más járási hatóságok közötti együttműködést összehangolják,  a polgárőr egyesületek munkáját segítsék. Hangsúlyt helyeznek az egyesületek működőképességének fenntartására, szorgalmazzák a fiatalok bevonását és felkarolását a működő egyesületekbe. Segítik az új egyesületek létrehozását.

Varga Miklós és Burka Norbert koordinátorok a következő öt évben képviselik a sárvári járást. Kiemelt feladatuknak tekintik, hogy a járási polgárőr egyesületek még hatékonyabban működjenek, új egyesületek alakuljanak, valamint a fiatalokat bevonják a polgárőrök közé.


Elsőként szakmai találkozót tartottak Rábapatyon Pintér Péterrel, az Uraiújfalui Polgárőr Egyesület elnökével. A megbeszélés kiemelt célja, az eredményesebb működés elősegítése volt. Beszéltek a kommunikáció fontosságáról, a pályázati lehetőségekről, a közösségi szolgálat előnyeiről, valamint közös szolgálatellátás lehetőségeiről is. A kezdeményezést Pintér Péter elnök pozitívan fogadta.

Új polgárőr egyesület megalakulásával kapcsolatban látogattak el Csényébe, ahol Králl Csaba polgármesterrel és a község lelkes leendő polgárőreivel tartottak megbeszélést. A szakmai megbeszélésen sor került a polgárőrséggel kapcsolatos alapfogalmak ismertetésére, polgárőr egyesületté válás feltételeinek vázolására, az alapszabály ismertetésére, az alakuló jegyzőkönyvről, valamint a polgárőr szolgálat ellátásáról. A pozitív hozzáállás és a lelkesedés következményeként, a következő hetekben sor kerül a Csénye Község Polgárőr Egyesülete hivatalos alakuló ülésére. Králl Csaba polgármester köszönetet mondott Varga Miklósnak és Burka Norbertnek, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség sárvári járás koordinátorainak, hogy segítséget nyújtottak egy új polgárőr egyesület létrejöttéhez. Burka Norbert koordinátor helyettes, jelképes ajándékot, egy polgárőr láthatósági mellényt adományozott a polgármesternek.

A továbbiakban Pósfára látogatnak el a sárvári járás koordinátorai, ahol Horváth András polgármesterrel folytatják megbeszélésüket egy régi-új polgárőr egyesület feltámasztásáról.