Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Vépről indult segélyszállítmány Tiszadobra

Vépről indult segélyszállítmány Tiszadobra

Az oldalunkon nemrég meghirdetett gyűjtésre több egyesület is reagált. A Vépi Polgárőr Egyesület elnöke Szalai Lajos vállalta, hogy egyesülete gyűjtőpontként felajánlja segítségét az ukrán-orosz konfliktus miatt az országba menekülők megsegítését.

2022.03.11-én egy jól megrakott (száraz élelmiszer, ruhák, gyermekjátékok, gyógyszerek) kisbusz és egy utánfutó indult útnak Vépről Tiszadob településre. Vép Város önkormányzata a teljes üzemanyagköltséget átvállalta illetve a kisbuszt is a város biztosította az úthoz.  A gyűjtésben pénz is érkezett, amit szintén élelmiszerre költöttek. Így bőségesen megpakolva indulhattak el útjukra.

Nemcsak a Vépi Polgárőr Egyesület, de több megyei tagegyesület is eleget tett a felhívásnak. Vépre eljuttatták adományaikat a Claudius Polgárőr Egyesület, a Balogunyomi Polgárőr Egyesület és a Táplánszentkereszt Polgárőr Egyesület tagjai is.

Tiszadobon Bán Gábor vette át az adományokat, aki az egyik fő koordinátora a polgárőrök által felajánlott adományok célba juttatásának.

Megyénkben több egyesület is segíti a menekülteket akár a Káritasz-al, vagy Vöröskereszttel együttműködve.