Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Félixért gyűltek össze több százan Perenyén

Félixért gyűltek össze több százan Perenyén

2022.06.12-én a Segítsünk Félixnek Nonprofit Szervezet tartott gyűjtést egy igazán életrevaló kisembernek, Félixnek. Az eseményre meghívást kapott a Vas Megyei Polgárőr Szövetség bemutató sátra is.

Félix gyermekkori cerebrális parézisben szenved. Az infantilis cerebrális parézis (ICP) a gyermekkori (általában csecsemőkori) agyi eredetű bénulás nevű kórképet jelenti. A rendezvény bevételét teljes egészében speciális eszközökre és a kezelésekre fordítják majd.

A perenyei óvoda udvarára rengeteg érdeklődő érkezett. Akik azon túl, hogy jól érezték magukat, adományaikkal is segítettek. Felajánlásukat szolgáltatások ellenértékeként juttathatták el a bevételi kasszába, hiszen a helyszínen ugrálóvár, arcfestés, csillámtetoválás, és tombola vásárlása is rendelkezésre állt. Persze, éhes sem maradt senki! Helyben főzött marhapörkölt, gulyás, lángos és töménytelen felajánlott sütemény, valamint üdítőital várt mindenkit. Ezek ellenértéke is teljes egészében a jótékonysági alapban landolt. 

A VMPSZ Kommunikációs Csoport tagjai sok játékos feladattal, színezővel és megannyi érdekes polgárőr felszereléssel érkeztek. A sátrat ekkora létszámban még nem látogatták érdeklődők mint vasárnap délután. A kis ajándékok, melyeket a tesztek és feladatok megoldásáért osztottak a polgárőrök, éppen, hogy kitartottak.

„Nem számítottunk ekkora tömegre, megmondom őszintén, de hatalmas öröm egy ilyen nemes feladatban részt venni. ” (Péntek Róbert, VMPSZ sajtóreferens)

A sátrat Szűcs Bálint bűvész is meglátogatta. Majd a játékos tesztlapok kitöltése után egy kártya mutatvánnyal varázsolta el a jelenlévőket. De Szombathelyről egy tűzoltóautó is érkezett kicsik és nagyok örömére, amin kívül-belül mindent megmutattak a tűzoltók az érdeklődőknek. 

A nap egyik csúcspontja a Kalap Jakab együttes volt Félix nagy örömére.  Ezenkívül felléptek a helyi óvodások, a Gencsapáti és a Perenyei Férfi Népdal Kör tagjai. Vlasits György harmonikás is remek hangulatot csinált. A vendégek együtt énekelték vele a népdalokat.

A nap tombola sorsolással zárult!

Félix egy igazán jókedélyű, mosolygós kisfiú, aki megérdemli a segítséget. Ha Ön is szeretne neki segíteni, felajánlásokat a képen látható számlaszámra várják! Minden apró kis „morzsa” számít!


Félixet ITT tudja követni az, aki szeretne tudni a hogyléte felől.

Fotó: Németh Tibor, Wieder Péter és Szabó Róbert