Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

TFA Hungary Tűzoltóverseny - Bükfürdő

TFA Hungary Tűzoltóverseny -  Bükfürdő

2021.09.03-án immáron harmadik alkalommal rendezték meg Bükön a TFA Hungary legerősebb tűzoltóversenyt. Idén magyar tűzoltók vettek részt a megmérettetésen.

A kora reggeli órákban nagy volt a készülődés, minden versenyző izgatottan, az izmokat bemelegítve várta, hogy a megnyitót követően rajthoz állhasson, és egy év kihagyás után megmutathassa, hogy kitartásának és erőnlétének köszönhetően ő az ország legerősebb tűzoltója. 

 A viadalt dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, Vas megyei katasztrófavédelmi igazgató és Baranyai Róbert, Bük alpolgármestere nyitotta meg, a résztvevőknek mindketten balesetmentes versenyzést, kitartást és jó versenynapot, a nézőknek pedig jó szurkolást, önfeledt szórakozást kívántak. A rendezvényt a helyszínen tekintette meg Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Humánszolgálatának vezetője, Gulyásné  dr.  Gyurka Tímea  tűzoltó ezredes, a főigazgatóság hivatalvezetője és Ördög István tűzoltó alezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület ügyvezető elnöke. 

A megnyitót követően a versenyzőknek izzasztó feladatok sorát végrehajtva kellett bizonyítaniuk rátermettségüket, állóképességüket. Az első pályát a női és férfi versenyzők egyaránt légzőkészülékben teljesítették. Itt a Firefighter Combat Challenge névre hallgató speciális akadálypálya egyes elemeit kellett megoldaniuk, többek között egy nyolcvan kilogrammos bábut kellett elhúzniuk. Fél óra pihenést követően a másik pályán folytatták a versenyt. Az itt megadott versenyfeladatokat már légzőkészülék nélkül kellett végrehajtani. Az akadályokat a legtöbb versenyző sikeresen teljesítette, mindezzel tanúbizonyságot téve arról, hogy milyen állóképesség és kitartás jellemzi a tűzoltókat, legyenek hivatásosok, önkormányzatiak, önkéntesek vagy létesítményiek. A legfőbb rivális az idő volt, hiszen mindenki a legjobb eredményre törekedett a legrövidebb idő alatt. A két időeredmény összeadódott, így alakult ki a végső sorrend.  

 A rendezvényre sokan kilátogattak, volt, aki szurkolni érkezett és volt olyan is, aki a tűzoltók iránti rajongása miatt nézte meg a versenyt. A nézők nem unatkoztak, a szervezők ugyanis színes programokat kínáltak: a népi fajátékok mellett az Országos Tűzmegelőzési Bizottság füstsátrában kipróbálhatták a légzőkészülék használatát, a korlátozott látási viszonyok közötti tájékozódás nehézségeit, emellett a Magyar Honvédség, a Rendőrség, és a Magyar Autóklub is készült statikus bemutatókkal. Az eredményhirdetést követően az ünneplésé és a kikapcsolódásé volt a főszerep. A színpadon a büki Ablánc Gyermek Néptánc Csoport lépett fel, majd a Pannónia Allstars SKA Orchestra és az Ocho Macho zenekar adott ingyenes koncertet. - katasztrofavedelem.hu

Az előkészületekben, valamint az éjszakai terep-, felszerelés őrzésben a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület és a Kőszegi Polgárőr Egyesület tagjai vettek részt.

A versenynapon biztosítási feladatokat látott el a Sárvár Város Polgárőr Egyesülete, a Rábapatyi Polgárőr Egyesület, valamint a Claudius Polgárőr Egyesület, akik a verseny lebonyolításában is segédkeztek.