Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Polgárőrök a Gyereknapon

Polgárőrök a Gyereknapon

A csesztregi Kerkai Jenő Általános Iskola közel 170 tanulója számára június 3-án érkezett el a Gyereknap. Az iskola vezetése rendkívül színes programot állított össze a nebulók számára, amelynek helyszíne a falu határában, egy tó körül elterülő szabadidő park volt.

Péntek délben itt gyülekeztek a gyerekek, szüleik és a tanári kar, ugyanis addigra elkészült a finom gulyás a bográcsban, illetve a sokszáz palacsinta is meg lett töltve lekvárral, kakaóval és fahéjjal. Az ebédet követően pedig mindenki örömére megérkezett a fagyis autó is. Időközben elkezdődtek a különböző programok, a gyerekeknek térkép alapján kellett a különböző helyszíneket megtalálniuk. A teljesség igénye nélkül volt ezek között verseny horgászat a tavon, szumó verseny, divatbemutató a lányoknak, íjászverseny és légpuska lövészet.

Ez utóbbinál kerültek a képbe a polgárőrök. A Magyarszombatfai Polgárőr Egyesület hosszú évek óta remek kapcsolatokat ápol a zalai iskolával, annál is inkább, mivel magyarszombatfai gyerekek is koptatják az iskola padjait. Így aztán a pénteki eseményre is felkérést kapott az egyesület a lövészet lebonyolítására. A finom ebédről, palacsintáról, fagyiról a polgárőrök, Géza és Kálmán bácsi sem maradhattak le, mivel Ildi tanító néni, a főszervező ragaszkodott hozzá, hogy ők se maradjanak éhesek.

Ezt követően aztán nagy lelkesedéssel kezdődhetett a lövészet, ami iránt a gyerekek természetesen egész délután nagy érdeklődéssel voltak. Többen közülük többször is visszatértek és néhányuk, még a kisebbek között is, igazán figyelemreméltó pontszámot gyűjtöttek a céltáblákon. Jó volt ezen a délutánon együtt lenni a gyerekekkel.