Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megelőzés

ÉletMentő alkalmazás, ami nem csak a nevében utal az életmentésre

ÉletMentő alkalmazás, ami nem csak a nevében utal az életmentésre

Az Országos Mentőszolgálat, a Vodafone Magyarország Alapítvány és a cseh Medical Information Technologies egy külföldön már használatban lévő életmentő okostelefon alkalmazást kívánt meghonosítani Magyarországon. Az integrációs és lokalizációs munkálatok befejeződtek, és a nemes egyszerűséggel ÉletMentő nevet kapott szoftvert mostantól bárki ingyenesen telepítheti a mobiljára.

Az Életmentő mobilalkalmazással könnyen elérhető a mentőszolgálat olyan helyzetekben, amikor a leginkább szükségünk van rá. Továbbítja a pontos tartózkodási helyünket és a mentéshez szükséges egyéb gyakorlati információkat. Magyarországon, Ausztriában, Csehországban és a szlovák hegyvidéken működik.


SEGÉLYKÉRÉS
Segítség a megfelelő helyen.
Az életmentés az időről szól. A mentő vagy mentőhelikopter gyors érkezése azon múlik, mennyire pontosan tudjuk megadni helyzetünket. A segélyhívó piros Mentők gomb megnyomásával a mentőszolgálat segélyhívó vonalára kapcsolódhatunk. Ezzel egyidőben az alkalmazás elküldi a segélyhívó pontos tartózkodási helyét és főbb egészségügyi adatait. És máris úton a segítség…

LOKÁTOR
Hogy tudjuk, hol vagyunk, és mi vesz körül bennünket.
A „lokátor” funkció megmutatja a pontos GPS-koordinátáinkat, valamint a legközelebbi automata defibrillátort, sürgősségi ambulanciát, fogorvost vagy gyógyszertárat. Az alkalmazás jól átlátható formában jeleníti meg a környéken elérhető fontosabb szolgáltatásokat, és kérésre a felhasználót gyorsan oda is navigálja.

ELSŐSEGÉLY
Esősegély, amikor a leginkább szükség van rá.
A mentőszolgálat kiérkezése előtt nyújtott elsősegély nagyban megnöveli a túlélés esélyét. Az Életmentő mobilalkalmazás interaktív útmutatójával segítséget és támogatást nyújt. Az útmutató egyszerű, intuitív módon vezeti végig a felhasználót a legfontosabb lépéseken. Az androidos eszközökön a Play áruházból, az iOS-es készülékeken pedig az App Store-ból letölthető alkalmazás néhány másodperc alatt rákerül a mobilra. Első körben a szoftverben regisztrálni kell a telefonszámunkat, ez a mentők hívásához, illetve a vészhelyzeti üzenetek küldéséhez szükséges.