Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Informatikai eszközök átadása a Magyar Telekom Zrt. közreműködésével Veszprém megyében

Informatikai eszközök átadása a Magyar Telekom Zrt. közreműködésével Veszprém megyében

Az Országos Polgárőr Szövetség és a Magyar Telekom között létrejött megállapodásnak köszönhetően országosan 45 darab új informatikai eszköz, laptop kerül átadásra a polgárőr egyesületek részére. 

2021.március 10-én, a Veszprém megyei Sümegprágán megtartott regionális átadón részt vett dr.Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Mezei József, a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese, illetve öt megyei szövetségek által meghatározott egyesületek polgárőrei.

Dr.Túrós András elnök megnyitójában megköszönte a polgárőrök önkéntes és karitatív munkáját. Kiemelte a vírus elleni védekezés fontosságát, hangsúlyozta, hogy mindenki vegye komolyan a kialakult helyzetet. A szolgálatok során ügyeljenek a védőeszközök használatára. A maszkok és fertőtlenítők rendelkezésre állnak ehhez. Napjainkban is nagy szükség van a polgárőr tevékenységre. A közterületi járőrszolgálatok fontosak. A bűnmegelőző tevékenység, melyet az önkéntesek végeznek nagyban hozzájárulnak a bűnözés visszaszorítására. 

Elnök úr a továbbiakban tájékoztatást kért a helyi szinten elvégzett polgárőr feladatokról, mindennapokról. Interaktív módon kérdéseket lehetett feltenni, amelyek főbb témája az egyesületi elszámolások mellett a problémák és pozitívumok átbeszélései voltak.

Az OPSZ több lépcsőben kívánja modernizálni a polgárőr egyesületek informatikai rendszereit, megkönnyítve a külső és belső kommunikációt. Ennek egyik lépcsője ez az esemény is, de emellett tárgyalások zajlanak további eszközbeszerzésekkel kapcsolatosan. További cél több ezer polgárőr informatikai képzése is a közeljövőben, ezzel is elősegítve a folyamatos fejlődést az önkéntes szervezeten belül.

Az átadáson részt vett megyei egyesületek, melyek egy-egy laptoppal térhettek haza:

Győr-Moson-Sopron megye
Rába-menti Polgárőr Egyesület
Győrságért Polgárőr Egyesület

Komárom-Esztergom megye
Bársonyosi Polgárőr Egyesület
Tokodaltárói Polgárőr Egyesület

Veszprém megye
Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület Sümegprága
Balatonudvari Polgárőr Egyesület

Vas megye
Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület
Sárvár Város Polgárőr Egyesület

Zala megye
Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület
Türje Faluvédő Polgárőr Egyesület

Köszönet: Nagy Zoltánnak a Veszprém Megyei Polgárőr Szövetség web adminjának!
Kép: Varga Miklós Szöveg: VMPSZ Kommunikációs Csoport