Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

TOUR DE HONGRIE VAS VÁRMEGYÉBEN

TOUR DE HONGRIE VAS VÁRMEGYÉBEN

Az idei évben is megrendezésre kerül a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny, amely 2023. május 10-én Vas vármegye több útszakaszát is érinti.

Az idei évben megrendezésre kerülő Tour de Hongrie Kerékpáros Körverseny első szakaszának, mintegy 168 km hosszú útvonala 2023. május 10-én Szentgotthárdon, a Széll Kálmán téren rajtol 2023. május 10-én 12 óra 30 perckor.

A nemzetközi verseny nagy létszámára tekintettel a gépjárművezetőknek a versenyzőkön kívül, konvojban közlekedő járművek áthaladására is számítani kell ezért, rendőri biztosítás mellett ideiglenes forgalomkorlátozásokra is sor kerül az alábbi útvonalakon:

  • RAJT: Szentgotthárd Széll Kálmán tér - Kossuth Lajos út – Kethelyi úton haladnak végig. Szentgotthárdról kiérve jobbra a 7455-ös számú útra kanyarodnak és haladnak Máriaújfalu – Farkasfa – Szalafő – Őriszentpéter - Nagyrákos – Pankasz – Felsőjánosfa útvonalon.
  • A 86-os számú főútról letérve keresztülhaladnak Nádasdon, majd ezt követően a főútra visszatérve Körmend felé indulnak. A 86-os számú főút és a 8-as főút körforgalmú kereszteződését elhagyva a 8-as számú főúton áthaladnak Körmend város belterületén.
  • A 8-as számú főút és a 8707-es számú út körforgalmú kereszteződésénél az úton tovább haladva az M80-as számú autóút „Körmend-nyugat” csomópontjánál felhajtanak az autóútra Szentgotthárd irányába.
  • Az M80-as számú autóútról a „Vasszentmihály-Rönök” csomópontnál hajtanak le a 8-as számú főútra és haladnak tovább Rönök felé. Rönöknél balra a 7453-as számú útra kanyarodnak, majd haladnak tovább a Csörötnek – Magyarlak útvonalon.
  • Magyarlakról kiérve a 7455-ös számú útra kanyarodva Máriaújfalu felé indulnak, és kezdik meg a második kört, a fent részletezett útvonalon.
  • A második kör végén a 7454-es számú úton haladva érnek Szentgotthárdra, ahol a Kethelyi út – Kossuth L. úton haladva érik el a CÉLT.
A tranzitforgalomban közlekedő nehéz tehergépjárművekre az alábbi forgalomkorlátozások érvényesek:

2023. május 10-én 11 órától 15.30 óráig:
  • a 86-87-es számú főutak kereszteződésében lévő körforgalomban az M86-os számú autóút felől érkezőket Táplánszentkereszt felé terelik a rendőrök;
  • a 86-os számú főút és a 8704-es számú út kereszteződésében a Szombathely felől érkezőket Sorokpolány felé terelik;
  • Vasvárnál a 8-as számú főúton, a Kám felől érkezőket a 74-as számú főútra terelik, a 74-es számú főúton a Győrvár felől érkezőket pedig a 8-as számú főútra, Kám irányába.
A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság arra kéri a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy a kerékpárversennyel érintett útszakaszokon fokozott figyelemmel, türelemmel és óvatossággal közlekedjenek! 

Kérjük továbbá a lakosságot, hogy a verseny napján – kb. 12 óra 16.30 óra között – a versenyszakasz útvonalán, az úttesten, az útpadkán, illetve közvetlenül az úttest mellett lévő várakozóhelyeken a járművekkel kerüljék a megállást és várakozást! Lehetőség szerint ne ebben az időszakban induljanak útnak.