Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com

Elnöki köszöntő

Köszöntöm a Vas Megyei Polgárőr Szövetség honlapján!

A Megyei Polgárőr Szövetség megalakulása óta fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a megyében a polgárőr mozgalom sikeres, társadalmilag hasznos feladatokat ellátva, hozzájáruljon Vas megye fejlődéséhez. 2016-ban egy új elnök, egy új elnökség kapta meg a bizalmat a polgárőröktől, hogy tevékenységükkel segítséget nyújtsanak a megyében működő polgárőr egyesületek önkéntes munkájában. A kezdeti kis létszám az elmúlt két és fél évtizedben folyamatosan nőtt. Mostanra már elmondható, hogy a Vas Megyei Polgárőr Szövetség több mint 2000 polgárőr munkáját összefogva végzi közhasznú tevékenységét.

Célunk, mint minden polgárőrnek, hogy a Vas megyében élő emberek szubjektív biztonság érzetét növeljük és segítsünk azon embertársainkon, akik rászorulnak. Hisszük, hogy pozitív akarattal és összefogással, az önkéntes munka erejével egy olyan jövőt építhetünk, ahol gyermekeink biztonságosan felnőhetnek.


A Vas Megyei Polgárőr Szövetség kiemelt programjai közt szerepel a „Tisztelet az éveknek, biztonságot az időseknek”, a „Külterületek biztonságáért”, „Jobb, ha el sem dobod” szakmai program, Ifjú Polgárőrök toborzása, a Környezetünk védelme- „TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért” program. Természetesen számos más programban is részt veszünk szorosan együttműködve az Országos Polgárőr Szövetséggel. Kitűnő példaként lehet említeni, hogy a közterületi szolgálat minden polgárőr egyesületnél elsőbbséget kapott, kap továbbra is.

Új programként csatlakoztunk a „Külterületek biztonsága, környezetünk védelme 2019–2020” OPSZ programhoz.

Kiemelt figyelmet fordítunk a Család, Gyermek és Ifjúságvédelemre.

 

Az elnökség nevében is elismeréssel adózom a polgárőr egyesületeink és polgárőreink példamutató munkája iránt, hisz mindennapjainkban kiemelkedő szerepet töltenek be a települések életében. Munkájuk nem csak a közbiztonság fenntartásában, a rendőrség támogatásában merül ki, hanem a helyi közösségek összefogásában és néhol közösség formálásában is előre lépések tapasztalhatók. A településeken alig telik el rendezvény vagy megemlékezés, koszorúzás vagy akár sportesemény, ahol a polgárőrök ne lennének jelen.

 

Kérem Önöket, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék és támogassák a megyében működő polgárőrök munkáját. Véleményüket és észrevételüket nagyon nagy tisztelettel fogadjuk.

Megújuló honlapunkon betekintést nyerhetnek a Megyei Polgárőr Szövetség munkájába, polgárőr egyesületeink mindennapi tevékenységébe. Állandóan frissülő weboldalunkon tájékozódhatnak a legújabb feladatainkról, híreinkről és elérhetőségeinkről.

 

Üdvözlettel:
Bedi Ákos
Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke