Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Jubileumi közgyűlés Veleméren

Jubileumi közgyűlés Veleméren

A helyi közösségi házban az elmúlt szombaton este tartotta jubileumi évértékelő közgyűlését a Veleméri Polgárőr Egyesület. A ma már kevesebb, mint száz főt számláló határmenti kis falu közbiztonságának megőrzését immár 15 éve segítik a polgárőrök.

Az egyesületet a kezdetektől fogva Soós Kálmán elnök vezeti, aki éves beszámolójában visszatekintett az elmúlt másfél évtizedre is. Megemlékezett a megalakulásuk körülményeiről, amelyben nagy segítséget nyújtott annak idején az azóta elhunyt Molnár Sándor, valamint Czúgh Géza, akiknek ezúton is köszönetét fejezte ki az elnök. Czúgh Gézának magyarszombatfai tiszteletbeli elnöknek személyesen is, hiszen meghívott vendégként részt vett a közgyűlésen ő is. Elmondta, hogy az egyesület annak idején tizenhárom fővel alakult és ma is ennyi a létszám, ami jól mutatja mennyire összetartó közössége az egyesület a lakóhelyük biztonságáért tenni akaró polgároknak. A tavalyi évet értékelve elnök úr kiemelte a Polgárőr Község cím elnyerését, amely nagy elismerés és eredmény az egyesület történetében.

A beszámolót, majd a pénzügyi jelentést követően szó esett az idei tervekről is, megemlítve, hogy a Bethlen Gábor pályázaton 400 ezer forintot nyert az egyesület. Ebből a szolgálati autó fényhídját fogják megvásárolni. A felügyelő bizottsági jelentést 15 éves polgárőr szolgálatért emléklapok és kitűzők átadása követte.

Ezután Balogh Ernő, aki szintén tagja az egyesületnek, mint polgármester köszöntötte a közgyűlést, kifejezve az önkormányzat háláját és köszönetét a polgárőr egyesület eredményes működéséért. Az önkormányzat a tavalyi évben is, mint minden évben jelentős összeggel támogatta az egyesületet és a polgármester reményei szerint így marad ez az idei önkormányzati választások után is.

Ezt követően a hozzászólásra emelkedett Kósa László ispánki elnök, VMPSZ elnökségi tag, aki a vármegyei szövetség nevében további sikeres működést kívánva köszönetét fejezte ki a veleméri polgárőröknek.

Őt követték sorban a környező baráti egyesületek elnökei, a Lenti és az őriszentpéteri rendőrség képviselői, akik mindannyian gratuláltak az egyesület 15 éves jubileumához, megköszönve az együttműködést, illetve további sok sikert kívántak az egyesületnek.

A közgyűlés hivatalos részének lezárása után az asztalokra kerültek a süteményes tányérak, illetve a finom vacsora, amelynek elfogyasztása közben sor került vidám, baráti beszélgetésekre is.