Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Bűnmegelőzési fórum és elsősegélynyújtó oktatás Rábasömjénben

Bűnmegelőzési fórum és elsősegélynyújtó oktatás Rábasömjénben

2019. november 23-án lakossági bűnmegelőzési fórumot és széleskörű elsősegélynyújtó oktatást tartottak Sárváron a rábasömjéni kultúrházban, amelyet  Sárvár Város Polgárőr Egyesülete és a Rábasömjéni Nyugdíjas Egyesület közösen szervezett. A fórumon előadóként részt vett Varga Sándor r. alezredes, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársa, valamint Szabó Zoltán mentőtiszt, a sárvári mentőállomás vezetője.

Varga Sándor r.alezredes előadásában kihangsúlyozta a bűnmegelőzés fontosságát, amelyben a településeken működő polgárőrségek tevékenyen vesznek részt.
Kitért több bűnözési formára :
Utazó, parkoló árus, telefonos-visszahívós, nyereményjátékos, házalós,
“unokázós” telefonos csaló, termékbemutatós, zsebes….
Felhívta a figyelmet arra is, hogy kellő éberségre van szükséges ahhoz, hogy ne váljunk csalás áldozatává. Különféle biztonságtechnikai eszközöket ajánlott lakások, házak, ingóságok védelmére.
Kitért a külterületek védelmére, illegális szemétlerakók felderítésére, feltérképezésére.

Kiemelte :
– az ELBIR lakossági elektronikus hírlevelet
( Az ELBIR lényege, hogy a rendőrség elektronikus levelezés (e-mail) útján juttatja el az önkormányzatok, és azok szakintézményei, valamint a polgárok rendszerben regisztrált tagjai részére a mindig aktuális bűnmegelőzési információkat )
– valamint a “Házhoz megyünk!” elnevezésű vagyonvédelmi programot
( Bike Safe – kétkerekű jármű regisztráció )

A fórum második részében Szabó Zoltán mentőtiszt tartott elsősegélynyújtó oktatást, amelynek legfőbb elemeit, az újraélesztés fontosságát,szakszerű végrehajtását, és defibrillátor használatát
gyakorlati elemekkel kiegészítve mutatta be. Említést tett a “SzívCity: életmentés okostelefonnal” alkalmazásról. Polgárőreink több hasznos információval, tudásanyaggal lettek gazdagabbak,
amelyeket szolgálati idő alatt vagy akár azon kívül is alkalmazni tudnak.

” Ne félj életet menteni! “