Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Sárvári polgárőrök 30 éves közgyűlése

Sárvári polgárőrök 30 éves közgyűlése

30 ÉVES JUBILEUMOT ÜNNEPEL SÁRVÁR VÁROS POLGÁRŐR EGYESÜLETE. 

2023.május 12-én tartotta meg éves közgyűlését Sárvár Város Polgárőr Egyesülete. Varga Miklós a polgárőr egyesület elnöke köszöntötte a közgyűlésen megjelent tagságot, a meghívott vendégeket, valamint a megjelent sajtó képviselőit. Az eseményen részt Kondora István polgármester, Takács Zoltán r. alezredes a Sárvári Rendőrkapitányság Rendészeti Osztálya Közrendvédelmi Alosztályának vezetője, Burka Norbert a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagja, Sárvári járási koordinátor helyettes.

Napirendi pontok szerint került sor az elnöki beszámolóra, Némethné Cseh Margit pénzügyi-, Csiki Tibor etika-, és Csiszár Péter felügyelő bizottsági beszámolóikra. Ahol elhangzott, hogy az egyesület 2022-ben is teljesítette azokat a feladatokat, amelyeket a 2021-es közgyűlésen meghatározott.  Az alapszabálynak megfelelően folytatta a polgárőr tevékenységet, együttműködve a megyei szövetséggel, rendőrséggel, önkormányzattal, és más társszervekkel közösen. A tavalyi évvel kapcsolatban elmondta, hogy 2023 óra szolgálatot teljesítettek a polgárőrök, ami az elmúlt évhez képest munkaóra emelkedést mutat.  Megköszönte a polgárőröknek, ifjú polgárőröknek a 2022-ban elvégzett aktív munkájukat, hogy a családdal eltöltött idő helyett szolgálatot teljesítettek,  a családtagjaiknak pedig azt, hogy ehhez a megfelelő hátteret biztosították. Kiemelte a Sárvári Karitásszal való közös együttműködést, segélycsomagok összegyűjtésében és címre jutattásában is segítették a lakosságot, valamint a karitász munkáját. Továbbá a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesülettel való együttműködést, akikkel 2022.júliusában együttműködési megállapodást írtak alá a sárvári tavak védelme érdekében. 

Büszkén szólt arról, hogy a tavalyi és az idei évben is több rangos elismerést vehettek át a sárvári polgárőrök, kiemelve az "Év Polgárőr Egyesülete" díjat. Felelevenítette az egyesület három évtizeddel ezelőtti megalakulását, megköszönve az elődök munkáját. Megemlékezve, felolvasásra került az alakulóülés jegyzőkönyve.

Sárvár Város Önkormányzatának képviseletében Kondora István polgármester szólt elismerően a sárvári polgárőrök tevékenységéről,  majd átadta az önkormányzat kitüntetését Varga Miklós elnöknek. Sárvár Város Önkormányzata Sárvár Város Polgárőr Egyesülete részére a település rendjének,  közbiztonságának fenntartása,  bűncselekmények megelőzésének érdekében végzett kiemelkedően eredményes munkája, valamint az egyesület 30 éves példamutató,  közösségformáló tevékenysége elismeréseként „Sárvár Városért Érdemérem” kitüntetést adományozott.

Takács Zoltán r.alezredes megköszönte a polgárőrök önzetlen munkáját, és elmondta hogy a következő időszakban is számít a polgárőrök munkájára. Burka Norbert tolmácsolta Bedi Ákos VMPSZ elnök köszönetét a kiemelkedő munkáért, és köszöntötte az évfordulós egyesületet.

A beszámoló végéhez érve Varga Miklós elnök megköszönte Kondora István polgármesternek és Sárvári Képviselő-testületnek,  valamint Bedi Ákos elnök úrnak és VMPSZ elnökségének, valamint az OPSZ-nek az egyesületnek nyújtott kiemelt támogatásokat. Köszönetet mondott azoknak a helyi vállalkozóknak is, akik segítik az egyesületet munkáját.

A közgyűlésen az egyesületi tagok részére a jubileum alkalmából, múlt évi munkájuk és több éves tagságuk elismeréseként kitüntetéseket adtak át Sárvár Város Polgárőr Egyesülete megalakulásának 30 éves évfordulója alkalmából dísztárgyat vehetett át:
Horváth Gyula úr, az egyesület alapítótagja, elnöke, örökös elnöke Csempesz Gyula úr alapítótag,  elnökhelyettes Kovács Ferenc úr az egyesület volt elnöke, elnökhelyettes és Burka Károly úr.

2022-ben elvégzett munkájáért tárgyjutalom és jutalomban részesült:
Kovács Klaudia polgárőr
Halász János polgárőr
Csempesz Gábor polgárőr
Mórocz József polgárőr
Tóth Toki Viktor polgárőr
Évfordulós polgárőrök elismerése – 15, 10 és 5 éves szolgálatért:
Molnár Balázs polgárőr - 15 év
Csiki Tibor polgárőr – 5 év
Horváth Imre – 5 év