Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

A VMPSZ Kommunikációs Csoport évindító Ötletbörzét tartott

A VMPSZ Kommunikációs Csoport évindító Ötletbörzét tartott

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportja megtartotta évindító ötletbörzéjét. Az online értekezleten többek között szó esett a 2022-es év feladatairól és a pandémia utáni „újrakezdésről” is.

2022-ben remélhetőleg ismét útra kel a megyei toborzó sátor. Ezzel kapcsolatban egyeztetett a tagság, hiszen ez nem kis feladat. Nem is csak a létszám biztosítása miatt, hanem szakmailag is felkészült kollégáknak kell részt venni ebben a feladatban, hiszen nem csak a megyét képviselik ilyenkor, hanem magát a polgárőrséget is. A koronavírus miatt közel két éve nem volt lehetőség a toborzó tevékenységre. A sátor alapfeladata a toborzás és a polgárőrök feladatainak bemutatása, de sok olyan kérdést is megválaszolnak az önkéntesek, ami sok esetben félreértés. Gondolunk itt például a pontos jogkörökre és feladatellátásokra.

Szó esett még a jelenlegi létszámról is. Kell-e bővíteni, esetleg csökkenteni. A csoporton belül egy általános felmérés veszi kezdetét ebben a kérdésben. Ez alapján fog kialakulni a létszám. Péntek Róbert sajtóreferens kiemelte:

„A csoport létszáma nem állandó. Folyamatosan figyeljük ki aktív és ki nem. Nekünk aktív tagságra van szükségünk, mert csak így haladhatunk előre.”

Az idei évben a tervek szerint ismét megrendezésre kerül a Nyugat-magyarországi Polgárőr Kommunikációs Fórum immár negyedik alkalommal. Az országos hírnevű rendezvény házigazdája Sárvár város lesz szeptember 24-én. A fő előadók, már fel lettek kérve, de a pontos programról később adunk tájékoztatást.