Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Új mentőautó átadása Sárváron

Új mentőautó átadása Sárváron

ÚJ MENTŐAUTÓT ADTAK ÁT A SÁRVÁRI MENTŐÁLLOMÁSON!

Az átadó ünnepségen részt vett Ágh Péter országgyűlési képviselő, dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója, dr. Lórántffy Mária, az OMSZ Nyugat-dunántúli Regionális Mentőszervezetének régióigazgatója és Kondora István, Sárvár polgármestere. 

A kormányzati forrásból beszerzett új Mercedes - Benz Sprinter típusú mentőautót Ágh Péter adta át jelképesen dr. Csató Gábor főigazgatónak és Zoltán Szabónak, a Sárvári Mentőállomás vezetőjének.

Országos Mentőszolgálat fejlesztését a kormány prioritásként kezeli, melynek számos eleme van. A mentőautó beszerzések, a mentőállomás-felújítások, a mentéstechnikai eszközök beszerzései folyamatosak. 

A 2019-2020. évi ciklusban több mint 200 darab mentőautó cseréje és azok mentéstechnikai eszközökkel történő felszerelése 9,82 Mrd Ft-ból valósult meg. A beszerzésből egy gépjármű a Sárvári Mentőállomásra is került, melyet ünnepélyes keretek között került átadásra. 

Az eseményen Sárvár Város Polgárőr Egyesület két polgárőre teljesített szolgálatot, ahol biztosítási és parkoltatási feladatokat láttak el.

Forrás : Sárvár Lendületben

Fotó : VMPSZ Kommunikációs Csoport