Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Osztálykirándulás Rönökön

Osztálykirándulás Rönökön

A Rönöki Polgárőr Egyesület tagjai is hozzájárultak, hogy egy 6. osztályos csoport osztálykirándulása kellemesen, vidáman teljen. A szentgotthárdi Széchenyi István általános iskola diákjai látogattak el a rönöki Szent Imre templomhoz, osztálykirándulás keretén belül, Csuk Hajnalka tanárnő és Hegyi József tanár úr kíséretével. A templomban, Pékó Tamás polgármester úr tartott kis ismeretterjesztő előadást a település és a Szent Imre templom múltjáról, történelméről. Ezután játék, kacagás vette kezdetét a tágas, csodálatos hangulatot árasztó területen, ami az építményt körül öleli. Virág Attila vállalkozó, és párja jóvoltából ízletes szendvicsekkel, gyümölcsökkel és ropogtatni valókkal csillapíthatták éhségüket a gyerkőcök, ami mellé természetesen, frissítőt is kaptak. Játékból nem volt hiány. Hiszen a karikadobástól kezdve a gumicsizma célba dobón keresztül, számos ügyességi feladatot kínáltak a szervezők. Valamint gyermekkorunk favoritja, a számháború sem maradhatott el.

A polgárőrök egy érdekes versenyt szerveztek a számjegyek csatája után. Közlekedési terelőbójákból, és dobókarikákból épített pályán kellett a két fős kis csapatoknak mihamarabb végig haladni úgy, hogy az egyik játékos bekötött szemmel tette meg az utat, miközben társa, kissé messzebbről, rádión adta az instrukciókat a haladás irányáról. Hamar megkedvelték a játékot fiúk lányok, és nagy izgalommal vetették magukat a versenybe. Az első 3 legjobb időeredményt elért csapat külön jutalomban részesült. Emellett senki sem tért haza üres kézzel, hisz mindenkinek jutott az egyesület tagjai által hozott ajándékokból.

Németh Tibor az egyesület elnöke így foglalta össze a napot: Mi jól éreztük magunkat. és a visszajelzések alapján a részt vevő gyerekek is. Köszönjük a meghívást a szervezőknek!