Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

IV. Répce Running Futófesztivál

IV. Répce Running Futófesztivál

2024.június 22-én negyedszer került megrendezésre Répcelakon a Répce Running Futófesztivál.

Az idei Répce Running sok tekintetben is volt különleges: rekord született a futók számában, amely meghaladta a 700-at. Elképesztő mértékű támogatás övezte a rendezvényt, és az önkéntesek létszáma is hihetetlen mértéket öltött. Talán fogalmazhatunk úgy, hogy a Répce Running amellett, hogy a család futóversenyeként aposztrofálja magát, nyugodtan nevezhető a civil közösség, a települési összefogás rendezvényének is.

 A városi pályán több távon ( 22km-11km-6km-1800m ) és több korcsoport mérhette össze kitartását, gyorsaságát. A Répce Sporcsarnoktól induló verseny közös bemelegítéssel kezdődött. A rajt a rendkívül változó időjárás miatt enyhe csúszással indult kilenc óra után.

 Idén is indultak kerekes székes, fogyatékkal élőkkel futó versenyzők. Nem lehet meghatottság nélkül szólni azokról a csodás emberekről, akik gondoskodnak arról, hogy a fogyatékkal élők is részesei lehessenek az ilyen rendezvényeknek - a legőszintébb tiszteletet érdemlik ők!

A futókat a Répcelakért Egyesület önkéntesei frissítőkkel várták a futókat. A polgárőrök több áteresz és fordulópontnál, valamint a város egyes részein zárást, valamint jelzőőri tevékenységet is végeztek,

A verseny biztosítását idén is a Répcelaki Polgárőr Egyesület látta el, kiegészülve sárvári, vasegerszegi, vámoscsaládi és kemenesszentpéteri társ egyesületekkel, valamint együttműködve a rendőrséggel közösen. A sportolók biztonságát kerékpáros segítők is felügyelték.

A verseny végén Marácz Péter r.őrnagy kiértékelte a közös feladat ellátást, majd köszönetet mondott az elvégzett munkáért.

A feladat ellátásban összesen 17 polgárőr vett részt.

A futóversenyről további információkat és képeket a Répce TV közösségi oldalán található.

Fotók: Répce TV, Sárvár VPE és Répcelaki PE