Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Közgyűlés Sárváron

Közgyűlés Sárváron

2022.06.03-án tartotta éves közgyűlését Sárvár Város Polgárőr Egyesülete a Sárvári Rendőkapitányság nagytermében.

Varga Miklós elnök köszöntötte a megjelent polgárőr hölgyeket és urakat. Külön tisztelettel köszöntötte a közgyűlésen megjelent vendégeket, Szabó Zoltán alpolgármester urat,
Molnár István rendőr alezredes urat a Sárvári Rendőrkapitány képviseletében, Burka Norbert urat a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnökségi tagját. Valamint a megjelent sajtó munkatársait,
a Sárvári Televíziót és Péntek Róbert VMPSZ sajtóreferenset.
Megállapításra került, hogy a jelenléti ívek kitöltése alapján a közgyűlés határozatképes a megjelent 29 fővel. A közgyűlés hivatalos jegyzőkönyv  vezetésére Csempesz Gábor titkár, a jegyzőkönyv hitelesítésére pedig Horváth Hajni és Némethné Cseh Margit személyére tettek javaslatot, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott.

A közgyűlés egyperces néma felállással kezdődött, emlékezve az elhunyt polgárőrtársakra. A napirendi pontok ismertetése, amelyet előzetesen ki is lett közölve, egyhangúlag elfogadta a közgyűlés.
Első napirendi pontban a 2021-es év beszámolóját tartotta meg Varga Miklós elnök az elvégzett munkáról. Elhangzott, hogy az egyesület teljesítette azokat a feladatokat, amelyeket a 2020-es közgyűlésen meghatározott.
A pandémia miatt továbbra is korlátozva voltak az életkori megszorítás miatt a szolgálatba vezényelhetők száma, ennek ellenére több 65 éven felüli polgárőr önként vállalta a feladatellátást. 
A sárvári polgárőrök segítették betartatni és ellenőrizni a kormány, és a helyi önkormányzat rendeleteit. A fentieken túl végeztek közbiztonsági járőr feladatokat is. 
Az egyesület  tagjai a szolgálatuk során a jobb kapcsolat kiépítésére törekedtek. Ennek köszönhető, hogy a polgárőrök megítélése a visszajelzések alapján javult.
A város civil szervezeteivel a kapcsolatuk jónak mondható, kiemelve a Sárvári Kerékpár Egyletet, a Nádasdy Ferenc Bandériumot, a Sárvári Hagyományőrző és Íjász Egyesületet, a Sárvári Környezetvédő és Természetbarát Egyesületet, a sárvári méhészeket, és nem utolsósorban a Sárvári Kinizsi Horgász Egyesületet, akikkel a közeljövőben együttműködési megállapodást fognak aláírni, melynek kiemelt lényeg a sárvári tavak közös ellenőrzése, védelme. 
Elnök úr köszönetet mondott azoknak a vállalkozóknak, akik támogatták egyesületüket. 
Többek között Vocelka Zoltán, a Vocelka Invest Kft ügyvezetőjének, Csempesz Sándor vállakozónak, Tóvári György a TOFI 2005 Kft ügyvezetőjének, valamint Kalmár Lászlónak a Kalmár Kolor Kft - Mozaik Bolt ügyvezetőjének a támogatásáért, akik összefogva 11darab téli polgárőr szolgálati kabátot adtak az egyesületnek.

Az egyesület az értékelt időszakban is az alapszabályzatnak megfelelően működött. Tevékenységgel kapcsolatban sem az OPSZ, sem a VMPSZ részéről nem érkezett sem észrevétel, sem panasz.
Fizetési kötelezettségüket  az önkormányzat, és a megyei szövetség felé határidőre teljesítette.  Elnökségi üléseket az előírtaknak megfelelően megtartották. Minden fontos döntésbe a vezetőség tagjai be lettek vonva.  A rendőrséggel a munkakapcsolat megfelelő, a közös munkát igénylik és segítik.  A közös szolgálatok száma emelkedést mutat. Szinte mindegyik városi eseményen, rendezvényen közösen látnak el biztosítási feladatokat.
A heti szervezett járőrszolgálatok növekedést mutatnak, a szükséges időpontokban mindig tudtak biztosítani a látható közbiztonsági járőrszolgálatot

2021-ben is az  egyesület zavartalan működését  Sárvár Város Önkormányzata, valamint a Vas Megyei Polgárőr Szövetség támogatása segítette.Elnök úr megköszönte a támogatást Kondora István polgármester úrnak és képviselő-testületnek, valamint Bedi Ákos elnök úrnak és VMPSZ elnökségének. A támogatások felhasználása célirányosan, a vezetőség döntései alapján történt meg.  
Az egyesület polgárőrei a 2021. évben 1755 óra összesített szolgálatot láttak el, amely az elmúlt évhez képest 103 óra növekedés mutat.
Varga Miklós  megköszönte a polgárőröknek a 2021-ban elvégzett munkájukat. Megköszönte, hogy a családdal eltöltött idő helyett szolgálatot teljesítettek, a családtagjaiknak pedig azt, hogy ehhez a megfelelő hátteret biztosították.
Köszönetét fejezte ki  Polgármester Úrnak és a Sárvár Város Önkormányzatának, a Rendőrségnek, és a Vas Megyei Polgár Szövetségnek is a nyílt és őszinte együttműködését.

A közgyűlés egyhangúlag elfogadta a beszámolót.

Következő napirendi pontok szerint beszámolók következtek. A  pénzügyi bizottság beszámolóját Némethné Cseh Margit  elnök tartotta meg. Utána Csiki Tibor etikai bizottság elnöke tartott rövid beszámolót, a harmadik beszámolót pedig Csiszár Péter a felügyelő bizottság elnöke tartotta meg.
Mindhárom beszámolót a közgyűlés egyhangú szavazással elfogadta.

Szabó Zoltán alpolgármester felszólalásában elmondta, hogy jó végig tekinteni a tagságon. A legidősebbek képviselik a rutint, a középkorosztály viszi hátán a csapatot, a legfiatalabbak biztosítják az utánpótlást. Elmondta, hogy három szemszögből is nézi az egyesület tevékenységét.  Mint alpolgármester az Önkormányzat részéről, mint a Sárvári Mentőállomás vezetője, valamint mint sárvári lakos. A polgárőrök szinte mindenhol ott vannak, ha kell segítenek.

Molnár István r.alezredes elmondta, hogy a sárvári polgárőrökkel jó viszonyt ápolnak. Részt vesznek a helyi rendezvények biztosításában, számítanak egymás munkájára. A 2021-es év nyári időszakában közös járőrszolgálatokat láttak el Városőrségben, melyet az idei évben is folytatni szeretnének. Megköszönte a polgárőrök önzetlen munkáját.

Napirendi pont szerint elismerések és jutalmazások következtek.

2021-ben elvégzett tevékenység alapján Kiváló polgárőr munkáért tárgyjutalomban és jutalmazásban részesült:
  • Burka Károly
  • Horváth Imre
  • Horváth Ferenc
  • Németh Tibor
  • Péter Ernő
  • Szabó János Attila
  • Wieder Imre
Külön elismerésben részesítette Varga Miklós elnök az egyesület három ifjú polgárőrét, akik tárgyjutalomba részesültetek :
  • Körhöcz Márk Tivadar
  • Tóth Marcell Gábor
  • Wieder Pétert
Zárszóként Varga Miklós elnök megköszönte mindenkinek, akik a jelenlétükkel megtisztelték a közgyűlést!