Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Egyre sikeresebb a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportjának a kezdeményezése

Egyre sikeresebb a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportjának a kezdeményezése

Az elmúlt szombaton került megrendezésre Sorokpolányban a Falunap, amelyre meghívást kapott a Rönöki Polgárőr Egyesület és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportja is.

A Megyei Polgárőr Napon, Sárváron startoló kommunikációs projekt, mára már sikerként könyvelhető el, hisz Sorokpolányban is számos érdeklődőt vonzott. A csoport fő célja, hogy felhívja a lakosság figyelmét, miért jó polgárőrnek lenni, mi tartozik a polgárőrség feladatai közé, bemutatva azok során használt eszközeiket is.

A polgárőrség népszerűsítése mellett az odalátogatók teszteket tölthettek ki a polgárőrséggel és a környezetvédelemmel kapcsolatban. A gyerekeket színezőkkel várták. A részvételt követően senki sem távozott üres kézzel, hisz a megyei polgárőr szövetség logójával ellátott kulcstartókat, tollakat, egyéb hasznos baleset megelőzési ajándéktárgyakat és szórólapokat, toborzó anyagot vihettek haza az érdeklődők.

Péntek Róbert  megyei sajtóreferens elmondta: Fontos, hogy a lakosság megismerje a polgárőrök munkáját, tevékenységét. Sok esetben a 90-es évekbeli felfogás üti fel a fejét, ami sajnos negatív. Ezen szeretnénk változtatni. Van aki teljesen félre értelmezte a “polgárőr létet”, de a sátorunknál eltöltött beszélgetés után regisztrációs lappal távozott tőlünk. Ugyanakkor nagy büszkeséggel tölt el, hogy a csoport tagjai ilyen aktívak és kiveszik részüket a munkából! Úgy gondolom, a kommunikációs csoport kezd beérni, hisz több az eseményleírás a honlapon, ami az első közös cél volt. Folyamatosan érkeznek a jobbnál jobb ötletek a jövőre nézve.

Mező Gáborné, Sorokpolány polgármester asszonya, megköszönte a sátorban lévő kollégáknak, hogy színesebbé tették a falunapot, illetve jövő évre is meghívást kapott a csoport.A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportja következő projekt állomása Kőszegen lesz, ahol szeretettel várják az érdeklődőket.

Fotó: Németh Tibor és TSY