Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Vasi polgárőrök a XVI. Ultrabalatonon

Vasi polgárőrök a XVI. Ultrabalatonon

A hétvégén rendezték a XVI. NN Ultrabalaton futóversenyt, amelynek szlogene a "Csak egy kör" volt, hiszen a verseny egy teljes kör váltófutást jelent a Balaton körül.
Az idei, a mintegy tizenötezer indulót számláló versenyen,  "Őrségi Vágtázók" néven egy olyan 10 fős csapat is részt vett, amelynek több tagja a Magyarszombatfai és az Őriszentpéteri Polgárőr Egyesület polgárőre. Igy elmondható, hogy a vasi polgárőrök méltóképpen képviseltették magukat ezen a nemes és embert próbáló versenyen, ahol a csapat figyelemre méltó 18 óra 18 perc alatt teljesítette a 211 kilométeres távot.

Ahogy Varga Sándor az őriszentpéteri egyesület elnökhelyettese és egyben az "Őrségi Vágtázók" csapatkapitánya elmondta, a csapat első futója szombaton valamivel déli 12 óra után rajtolt a balatonfüredi start ponttól és ezt követően a csapat egy tagja folyamatosan futott, míg a többiek kisbusszal - amellyel Magyarszombatfa Község Önkormányzata támogatta a csapatot - a következő váltópontra haladtak tovább, hogy a következő futó felkészüljön. Az utolsó váltófutót a többi csapattag vasárnap reggel 6 óra után együtt várta a cél előtt.  Fáradtan, de boldogan és még mindig nagy lelkesedéssel, együtt kísérték őt az utolsó métereken, majd szakították át a célszalagot.