Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megyei szövetség hírei

Jubileumi ünnepség Mariborban

Jubileumi ünnepség Mariborban

2019. november 30-án ünnepelték a „SEVER” Mozgalom fennállásának 30. évfordulóját a Maribori Nemzeti Színházban.

Az országos rendezvényre meghívást kapott az  Országos Polgárőr Szövetség és a Vas Megyei Polgárőr Szövetség is.  Az Országos Polgárőr Szövetséget Bedi Ákos, mint az OPSZ elnökségi tagja, a VMPSZ elnöke képviselte. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség képviseletében, a VMPSZ elnökén kívül, Czugh Géza és Méhes Attila elnökségi tagok vettek részt a rendezvényen. László Attila nyugállományú alezredes, a Nyugat-dunántúli BEOSZ vezetője is meghívott vendég volt.

A 20 órakor kezdődő ünnepséget Boštjan Poklukar szlovén belügyminiszter nyitotta meg. Köszöntőjében a szlovén rendőrség munkáját méltatta.

Ezt követően Marjan Šarec, a Szlovén Köztársaság miniszterelnöke, beszédében megemlékezett az 1989-es év eseményeire. Hangsúlyozta, hogy a szlovén rendőrség az elmúlt 30 évben modern európai rendőri erővé alakult és olyan munkát végez, hogy Szlovénia büszke lehet rájuk. Megköszönte a rendőrök munkáját, amely nehéz és felelősségteljes.

Miniszterelnök úr után dr. Tomaž Čas, a Sever Rendőr Veterán Szövetség elnöke mondott beszédet.  Köszönetet mondott az állam segítségéért a veteránok támogatása tekintetébe, és kérte, hogy továbbra is kísérjék figyelemmel őket.

A rendezvényt kulturális műsor színesítette.

Az ünnepség utáni állófogadás kötetlen beszélgetésre adott lehetőséget. A magyar vendégek felemelő és megható érzésekkel térhettek haza.

Fotó : Méhesné Kerekes Ildikó, Ludvik Jonas