Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Környezet- és természetvédelem bűnmegelőző szolgálatokkal Körmenden

Környezet- és természetvédelem bűnmegelőző szolgálatokkal Körmenden

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai az utóbbi hónapokban megemelt létszámmal és szolgálati órában vesznek részt a korona vírus által hozott intézkedések ellenőrzésére és szabályok végrehajtása miatt.

A fenti feladatokon túl kiemelt feladatunknak tekintik a lakóhelyük környezet- és természet védelmét is. Ennek érdekében több alkalommal szerveznek álló- illetve mozgó (szolgálati gépkocsival visszatérő ellenőrzéseket) járőr szolgálatokat városuk területén.

Az utóbbi hónapokban többször fordult elő illegális szemétlerakás Körmen -Horvátnádalja városrészen, amit a helyi lakosok szedtek össze szabadidejükben. Az illegális szemetelés megakadályozása és az elkövetők felderítése miatt tartják fontosnak e szolgálati feladat végrehajtását. Ezen túl a Körmend-Horvátnádalján található Dobogói erdőben kinyílt a tőzike virág is, mely nagyon sok látogatót vonz. Ennek érdekében  (környezet- természetvédelmi és bűnmegelőzési célból) is tartják fontosnak a polgárőri jelenlétet. Szolgálatonként 2-4 fő polgárőr teljesít szolgálatot.