Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

TFA Hungary 2023 - Az ország legerősebb tűzoltója verseny Szombathelyen

TFA Hungary 2023 - Az ország legerősebb tűzoltója verseny Szombathelyen

2023.06.23-án rendezték meg TFA Hungary 2023, a legerősebb tűzoltók versenyét Szombathelyen.

Tanúbizonyságot tettek erejükről, kitartásukról és állóképességükről azok a magyar és külföldi tűzoltók, akik június 23-án emberfeletti küzdelemben mérkőztek meg a 2023. évi „TFA-FCC HUNGARY-Szombathely”, azaz ország legerősebb tűzoltója nemzetközi tűzoltóversenyen. A magyar győztes címet a hivatásosok kategóriájában Karsai Zoltán tűzoltó törzsőrmester, a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság indulója nyerte el, az abszolút kategória magyar győztese pedig Kiss János bolhási önkéntes tűzoltó lett, így ő vehette át a vándorkupát.

Aki a Vas vármegye szívében lévő Szombathelyre, a Fő térre látogatott pénteken, az lépten-nyomon teljes védőfelszerelésbe öltözött tűzoltóba botlott. Nem éles bevetés vagy gyakorlat történt, sportolni jöttek, tanúbizonyságot tenni arról, hogy ők a legerősebb tűzoltók az országban. Összesen 91 versenyző állt rajthoz, köztük három nő is, valamint Horvátország, Lengyelország, Szlovákia és Ausztria sportolói. A megnyitón a versenyzőket dr. Nemény András, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte. Olvasható a katasztrofavedelem.hu oldalon.

A rendezvény biztonságos lebonyolításában a Vas Megyei Polgárőr Szövetség polgárőrei is kivették részüket. Feladataik között a verseny helyszínének őrzése és biztosítása volt valamint versenybírói feladatokat is elláttak. A polgárőrség népszerűsítését szolgálva a megyei iroda munkatársai is napközben egy sátorban várták az érdeklődőket kisebb meglepetésekkel és játékos feladatokkal.

A részt vevő egyesületek:
  • Claudius Polgárőr Egyesület
  • Szombathelyi Polgárőrség
  • Kálvária Polgárőr Egyesület
  • Vépi Polgárőr Egyesület
  • Gyöngyöshermán-Szentkirályi Polgárőrség
  • Vasszécsenyi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület