Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rendőrségi Hírek

Valótlan állítás miatti sajtóközlemény

Valótlan állítás miatti sajtóközlemény

Valótlan, hogy a határon szolgálatot ellátó rendőröknek nem megfelelő a ruházata, pokrócokra, gyógyszerekre, élelmiszerre van szükségük.

A rendőrség leszögezi: valamennyi rendőr ruházata – norma alapján – biztosított. Ezt meghaladóan a rendőrök ún. meleg aláöltözetet viselhetnek, amelynek beszerzését a rendőrség támogatja. A határszakaszra vezényelt rendőrök számára elegendő számban takarót osztottak ki, meleg tea folyamatosan fogyasztható.

A rendőrök számára a nap 24 órájában biztosított az orvosi ellátás. Betegség estén a rendőr orvosi javaslatra egészségügyi szabadságra távozik a megfelelő gyógyszeres kezelés mellett. A határhoz rendelt erők számára a fogorvosi ellátás is rendelkezésre áll.

A nappali szolgálatot ellátók meleg reggelit és vacsorát, valamint ebédre - a szolgálati helyen - hideg ételcsomagot kapnak. Az éjszakai szolgálatba lépők meleg vacsorát és éjszakai pótlékként hideg ételcsomagot, meleg reggelit és meleg ebédet fogyasztanak. Az étkezésnél figyelembe veszik a különböző étel intoleranciát, illetve a központi étlaptól is van lehetőség eltérésre. 

A rendőrség ismételten felajánlja a média-tartalom szolgáltatók munkatársainak a határrendészeti feladatokat végző rendőrök ellátására fenntartott raktárkészletek tetszőleges időpontban történő megtekintését. A rendőrség most nyilvánosan is megismételt korábbi ajánlatával egyetlen média-tartalom szolgáltató nem élt. 

forrás: www.police.hu