Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Megelőzés

Polgárőrség a köz szolgálatában

Polgárőrség a köz szolgálatában

Horváth Ferenc a Sárvár Város Polgárőr Egyesület tagja, a Rábasömjéni kultúrházban tartott előadást a megjelent érdeklődőknek. Az előadást Varga Károly önkormányzati képviselő szervezte. A témája és mottója a Segítségkérés, segítségnyújtás napjainkban volt!

Horváth Ferenc az ORFK Rendészeti Főigazgatóság Ügyeleti Főosztály Szombathelyi Hívásfogadó Központ munkatárs, már a kezdetek óta.

Két évvel ezelőtt egy elképzelését osztotta meg főnökeivel, és kérte támogató segítségüket. Miután megkapta, egy prezentációt készített a témával kapcsolatosan. A Rábasömjéni előadás is annak a sorozatnak a része, ahol bemutatja a 112-essegélyhívó szám használatát.

Ez egyedülálló az országban!

Hasznos és közérdeklődésre számítható információkat oszt meg hallgatóságával. Mint elmondta szülővárosában már második tanév óta tartja előadásait a középiskolákban, idén már a Gárdonyi Géza általános Iskolában is tartott három osztálynak órát, ezen kívül a város társadalmi szervezeteinek is. Ha felkérik, mindenhova szívesen megy, missziónak tekinti ezt a tevékenységét, amit sok helyről elismeréssel figyelnek.

Az ESR rendszer, vagyis az egyesített segélyhívó rendszer már több mint három éve működik. Ez alá tartozik a rendőrség a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem. Egy szám a 112 tárcsázásával mind a három készenléti szerv elérhetővé válik a bejelentők számára és gyors szakszerű segítséget nyújtanak, ha sürgős azonnali beavatkozás válik szükségessé!

Természetesen mi polgárőrök is a 112-t hívjuk, mikor bejelentkezünk szolgálatba az ország településeiről.

Ezek az előadások, nem szakmai, hanem ismeretterjesztő előadások! A felhasználók szemszögéből mutatja be a rendszert és annak működését.

A bemutatók során kitért az előzményekre, a megvalósítás okaira, beszél a régi rendszerről, az új rendszerről, össze is hasonlítja őket, és mindig tartogat meglepetést is a hallgatóságnak. Természetesen a közönség összetétele határozza meg, hogy mit és hogyan ad elő. Más példákat, más összefüggéseket mond diákoknak és felnőtteknek. Annak örül, ha kérdéseket kap, hiszen ez számára az igazi visszaigazolás, hogy amit mond, arra odafigyelnek a hallgatók.