Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Szilárd közbiztonság Szattán

Szilárd közbiztonság Szattán

Október 9-én a megyehatáron fekvő, alig több, mint 70 lakost számláló Szattán is megtartották évzáró közgyűlésüket a helyi polgárőrök. A Szattai Polgárőr Egyesület 2010-ben alakult 15 fővel és egészen mostanáig is ennyi volt a tagság létszáma.

Zsiga Jenő, az egyesület elnöke felidézte, hogy 2010 előtt, az egyesület megalakulását megelőzően, gyakoriak voltak a különböző kisebb-nagyobb vagyon elleni bűncselekmények a faluban. Azonban, mint büszkén megállapította, amióta a polgárőr egyesület létezik, egyetlen bűncselekmény sem fordult elő a faluban. Ez a tény mindennél jobban igazolja az egyesület létjogosultságát és pozitív hatását a település közbiztonságának jelentős javulásában. Örömmel jelentette be azt is, hogy nemrég 5 új tag jelentkezett az egyesületbe, akik felvételét az elnökség már jóváhagyta és most a közgyűlés is megerősítette.

A tavalyi évet értékelve az elnök elmondta, hogy a covid járvány ideje alatt is folyamatos volt a szolgálatadás a polgárőrök részéről, amelynek során 186 alkalommal, összesen 794 óra volt a szolgálatban töltött idő. Nagy fontossággal bír az a tény is, hogy mára már az egyesület minden tagja felvette a védőoltást, ami nagy előnyt jelent a szolgálatok szervezése során. Az egyesület anyagi helyzete stabil, amihez nagyban hozzájárult a tavalyi évben a helyi önkormányzat 100 ezer forintos, és a szomszédos Zala megyei Ramocsa önkormányzatának, - ahol az egyesület szintén járőrözik, illetve segédkezik rendezvények alkalmával - 50 ezer forintos támogatása is. 

A közgyűlésen meghívott vendégként részt vettek az egyesülettel együttműködési megállapodás keretében kapcsolatban álló szervezetek képviselői. Jelen voltak az említett települések polgármesterei, a VMPSZ egyik elnökségi tagja, az őriszentpéteri és a lenti rendőrség képviselői, valamint a környező polgárőr egyesületek vezetői. is. Felszólalásukban mindannyian köszönetüket fejezték ki a szattai polgárőröknek a kiváló kapcsolatokért, illetve további sikeres működést kívántak. 

A közgyűlés hivatalos részét követően finom falatokkal vendégelte meg a résztvevőket az egyesület.