Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Hírek

Nem volt eseménytelen a Kőszeg környéki önkéntesek hétvégéje

Nem volt eseménytelen a Kőszeg környéki önkéntesek hétvégéje

2021.01.15-én pénteken és 16-án szombaton állományszabályozó nagyvad vadászatot tartottak a Kőszegi-hegységben. Több fórumon is megjelent, hogy a hegyre menni a hétvégén veszélyes, ennek ellenére sokan indultak a természetbe. 

Kőszeg Szabó-hegy illetve Velem térségében folyamatos volt a rendőri és polgárőri jelenlét, ennek ellenére szombat délután több mint százan indultak, hogy élvezzék a tájat és a havat. A Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület valamint a Kőszegi Polgárőr Egyesület tagjai három napon keresztül vigyáztak a természetkedvelőkre, valamint járták a hegy főbb útjait is. Péntek és szombaton állományszabályozó nagyvad vadászat miatt volt szükség a hegyre vezető utak lezárására, vasárnap a havas, csúszós utak miatt ugyancsak zárva maradtak az utak.

Vasárnap a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesülethez érkezett egy riasztás. A kinnlévő polgárőrök csatlakoztak az egyesület további tagjaihoz Lukácsházánál, ahol egy Opel személyautó csúszott árokba. A KSZÖTPE teljes útzár mellett áramtalanította és talpra állította a balesetet szenvedő gépkocsit. Szerencsére személyi sérülés nem történt. A balesetet szenvedő hölgy használta a biztonsági övét, mely a boruláskor a helyén tartotta. Elmondása szerint többen oda siettek hozzá és kisegítették a roncsból.