Több, mint önkéntesség

borito-faca1

„Vedd komolyan, amit csinálsz, és ha felelősséget érzel iránta, jól fogod csinálni”

(Csíkszentmihályi Mihály)

Rádió P- „Jogában áll hallgatni” és a

Polgárőrök.hu – „Több, mint önkéntesség” bemutatja hírportálját és online rádió oldalát.

 

Ha álmaink és céljaink találkoznak, akkor abból már nem sülhet ki rossz dolog. Réges-rég amikor a bűnmegelőzési szolgálatok mellett terveztük a jövőt, a feladatainkat, fogalmazódott meg bennünk a kérdés, hogy milyen pluszt tudunk még tenni a polgárőrökért és az állampolgárokért.

A cél adott volt, s már csak meg kellett álmodni a megvalósítását. Sok ötlet, elképzelés, papírra vetett írások landoltak a kukában. Volt, hogy nagyon el voltunk szomorodva, de ahogyan jellemző a polgárőrökre mi sem adtuk fel. Láttunk már polgárőrt a végsőkig küzdeni, esőben gatyáig ázni, árvízkor nyakig sárosan homokzsákot rakni korgó gyomorral, örömkönnyeket eltűnt ember megtalálásakor, összefogást határon innen és túl, oktatni és nevelni fiataljainkat, megvédeni, óvni azokat, akik minket neveltek fel… S hamar rájöttünk az igazságra… Sosem történhet olyan rossz dolog, hogy föladjuk.

A polgárőr rádió megalakulása után összeszedte és példaként hirdette a polgárőr híreket. Egyesületeket kötött össze, néha utat mutatott a céljaink eléréséhez. Érdekes riportokat, izgalmas történeteket és sok ezer hírt, cikket, nyilatkozatot közölt le és meséli el az önkéntes hősök mindennapjait.

A Polgárőrség 25 éves évfordulójára már nemzetközi szinten is elismerését ért el. Több országból is irigykedve tekintek Magyarországra. És igen, van egy ország ahol több mint ötvenezer ember önként képes tenni embertársaiért. Több mint négyezer cikk, Magyarország első és egyetlen polgárőr rádióján keresztül mutatja meg mindenkinek, hogy mit is tesznek a polgárőrök. A 25 év alatt rengeteget fejlődött ezen egyedülálló önkéntesség, nemhiába, hogy Európa is felfigyel a tevékenységünkre.

Mára már mi is úgy gondoljuk a polgárőr rádiónál, hogy fejlődnünk kell, újdonság kell, s még szélesebb körben kell publikálnunk azt a tevékenységet, amit a bő öt év alatt felépítettünk. Átgondoltuk, átformáltuk, átalakultunk és megújulva mutathatjuk be új oldalunkat:

www.polgarorok.hu

„Több, mint önkéntesség”

Ahogyan új szlogenünk is mutatja, manapság már nem csak egy faladatról beszélünk, hanem egy célról, s ez már hivatás. A jövőben szeretnénk a stábbal olyan elképzeléseket megvalósítani, amivel ismételten példát mutathatunk a polgárőröknek. Összeköthetünk egyesületek, megmutathatjuk, ahogyan a nagyapa és unokája együtt, egymásért dolgozik. Több információt, sokkal több érdekességet oszthatunk meg és hallgathatunk meg, újra és újra, mindezt megfűszerezve némi jókedvvel és zenével.

Kívánom minden látogatónak, hogy az álmaik és a céljaik találkozzanak az életben, s ne az ember tragédiájának fogják fel, ha valami nem sikerül elsőre, hisz Madách Imre is megírta:

„Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

 

Hladon Sándor

Főszerkesztő

Nagy Zoltán, Péntek Róbert, Zóka Benjámin

Szerkesztők

EREDETI CIKK: http://polgarorok.hu/