Szélvihar döntött ki fát Kisunyomnál

2017.04.19-én 19 órakor észlelték a kisunyomi polgárőrök, hogy egy kamion várakozik a községbe bevezető úton és akadályozza a forgalmat. A jármű sofőrjét megkérdezték mi okból várakozik. Közölte velük, hogy pihenőjét itt kívánja eltölteni. Felhívták a figyelmét, hogy az általa vezetett járművel erre az útra behajtani tilos és akadályozza a forgalmat, felkérték a távozásra, de ennek nem tett eleget, ezért rendőri intézkedést kértek. Az intézkedés kérésének hallatára a sofőr távozott a járművel, 112-t értesítették az akadály megszűnéséről.

A szolgálat végén 19:30-kor a járőrautó tárolási helyére tartottak, amikor egy fa koronája dőlt eléjük a viharos szélben a 86-os úton. A helyszín biztosítása után a fát amennyire lehetett eltávolították az útról (a fotók ez után készültek) és értesítették a 112-t, valamint a közútkezelő ügyeletet. A Katasztrófavédelem műveletirányítójával történt egyeztetés után megállapítást nyert, hogy tűzoltói beavatkozásra van szükség. A tűzoltók a fát motorfűrésszel feldarabolták és eltávolították az útpályáról, valamint eltávolították a fennakadt, veszélyt jelentő faágakat.  Beavatkozásuk közben a polgárőrök továbbra is biztosították a helyszínt és lassították a forgalmat, hogy biztonságosan végezhessék feladatukat a hivatásos kollégák.

Fotó: Sinkovits Tibor

VIHAROS SZÉL ÉS HÓ OKOZTA KÁROK VAS MEGYÉBEN

Országszerte rengeteg munkát ad a tűzoltóknak az áprilisi hó és a viharos szél. Vas megyében már több fakidőléshez, leszakadt vezetékhez, árokba csúszott autóhoz vonultak a tűzoltók.

Teljes cikk —> 112 Press