Rózsákat ültettek a polgárőrök Szentgotthárdon

Sokat lehet hallani, olvasni a média különböző csatornáin, hogy polgárőr egyesületek fát-fákat ültetnek a településükön. 2017.09.28.-án Szentgotthárdon is szerszámot fogtak a kezükbe a helyi egyesület tagjai, ám munkájuk gyümölcseként, facsemete helyett rózsatövek kerültek a város evangélikus templomának udvarába.

Az Evangélikus Egyházzal régóta szoros, és jó kapcsolatot ápol az egyesület, és ezért esett a választásuk erre a templomkertre.

A maroknyi csapat 15 órakor érkezett a helyszínre, és a SZET Kft. egyik munkatársának irányításával közel 20 tő rózsát ültettek el. A munka jó hangulatban, és gyorsan haladt, jól érezték magukat közben a résztvevők. Örömmel fogadta a kezdeményezést Kollerné Loós Zsuzsanna lelkész is, aki frissítővel érkezett a kertészekhez. Molnár László úr, a Szentgotthárdi Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy az elültetett növényekhez a helyi Önkormányzat segítségével jutottak, hogy ezáltal ők is hozzájárulhassanak a városkép szépítéséhez. Az első lépést megtették. A többi a természet feladata lesz. De a tagok is ígéretet tettek, hogy ezután is segítségül lesznek a gondozásban.

Fotók: Bana Ferenc