Polgárőrök a Körmendi napok 2020 rendezvényen

2020. augusztus 19-22. között a hagyományokhoz híven megrendezésre került a Körmendi Napok 2020 rendezvénysorozat, aminek a biztosításában aktívan részt vettek a körmendi polgárőrök is. 

Az első nap Jene Sándor fotóművész kiállítás megnyitójának zavartalan lebonyolításáért voltak felelősek.

A várudvaron  – 120  fő részvételével –  “Pogányt vittünk, keresztényt hoztunk” címmel vas megyei néptáncokból és népszokásokból készült táncszínházi produkciókat is biztosították az egyesület tagjai.

Augusztus 21-22. között a várkastély oldalkertjében a hagyományőrző élménytábor, “Csatajelenetek körmendi módra” produkció, a “Nagy tilalmasi kanászpecsenye főző verseny” valamint a “Jó ebédhez szól a nóta” programok szórakoztatták a közönséget, melyen szintén szolgálatot láttak el a Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai.

 

Mindezek mellett kiemelt feladatnak számított a város frekventált területeinek és szórakozóhelyeinek, játszótereinek, Várkert illetve Rába part (koncertek) bűnmegelőzési célú ellenőrzése.

A rendőrséggel egyeztetett szolgálat alatt hat fő polgárőr teljesített szolgálatot gyalogosan, motorkerékpáron, illetve szolgálati gépkocsival.

Szöveg: Kovács Dávid
Fotó: Jámbori Tamás