“Polgárőr” délelőtt a szentgotthárdi táborban (FRISSÍTVE)

Méhes Attila, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Rendészeti munkabizottságának elnöke –  és egyben a VMPSZ Kommunikációs csoportjának tagja – egy tartalmas és vidám “polgárőrös” délelőttel lepte meg a szentgotthárdi  családsegítő tábor kis résztvevőit.

Fotó : Kóbor Szonja

A szentgotthárdi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat nyaranta tábort szervez hátrányos és egyéb szociális problémával küzdő gyermekeknek. Az idei “Menő Manó” nyári napközbeni tábor vezetője felkéréssel fordult a polgárőrökhöz, segítséget kérve egy a tevékenységüket bemutató interaktív foglalkozás lebonyolításához.  A Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportjának képviseletében Méhes Attila, a Kőszegi Polgárőr Egyesület elnöke szívesen tett eleget e felkérésnek. Segítőivel élménydús programmal érkezett a táborba.

A lurkóknak betekintést adott a polgárőrök életébe a megszokott, vicces előadásmódjával. A gyerekek nagyon élvezték ezt a fajta stílust. Képet kaptak a polgárőrök tevékenységéről, áldozatos munkájukról, mindezt megtörtént eseményekkel tarkítva.

Az “elméletet”  játékos feladat követte, ahol is a gyerekek megismerkedhettek azokkal a telefonszámokkal, amit baj esetén hívniuk kell (mentők, tűzoltó, rendőrök).

Ez követően betekintést kaptak egy “drogtáska” rejtelmeibe.

A programok közül nem maradhatott ki a polgárőr autó megtekintése, na és “kipróbálása” sem. Kisebb kavarodást is okozott az, hogy a fiúk nehezen akartak kiszállni a gépjárműből.

Majd ügyességi verseny következett az intézmény udvarán. Attila akadálypályát épített ki, amit rádió segítségével két-két  főnek  (egyik bekötött szemmel) kellett leküzdenie. A forróság ellenére tolongva jelentkeztek a feladatra a gyerekek. A cél annak gyakorlása volt, hogy miként tudnak egymás között kommunikálni, hogyan tudják egymást segíteni. Aki nem tudta maximálisan teljesíteni a feladatot, “büntetése”  10 fekvőtámasz elvégzése volt, ami nem kis derültséget okozott.

A mozgalmas délelőttön nem maradhatott ki néhány önvédelmi fogás bemutatása sem a fiúcskák nagy örömére.

Természetesen egy kis ajándék átadására  is sor került. Méhesné Kerekes Ildikó játékkabalákkal, míg a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Kommunikációs Csoportja csokoládéval kedveskedett a táborozóknak.

Összegezve elmondható, hogy felnőttek és gyerekek egyaránt jól érezték magukat ezen a napsütötte kedden. Bizonyára mindenki sokáig emlékezni fog erre a napra. Sőt jövőre is meghívást kaptak a polgárőrök.

Fotó : Kóbor Szonja

FRISSÍTÉS:

A programon részt vett segítőknek, támogatóknak külön köszönőlevél érkezett!

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

A Család-és Gyermekjóléti Központ Szentgotthárdon 2019. 06.24-06.28. között tartotta Nyári Napközbeni Gyermektáborát, ahol 20 gyermek töltötte hasznosan szabadidejét. Szokásos nyári gyermekfelügyeletünkre 2019.07.22-07.26. és 2019.08.05-08.09. között került sor, melyeken 14-16 fő vett részt.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani azoknak, akik bármilyen formában támogatták azt, hogy a diákok a nyár folyamán hasznosan töltsék el szabadidejüket. Köszönet a Gotthard Spa & Wellnessnek az ingyen élményfürdőzésért, az Őr-Nyék Hagyományőrző Egyesületnek a rendhagyó történelemóráért, a nagyszerű kirándulásért a Csodaszarvas Tájparkba, valamint az általuk szponzorált ebédért, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség Rendészeti munkabizottságának elnökének, és egyben a VMPSZ Kommunikációs Csoportja tagjának, Méhes Attilának,  az érdekes polgárőr bemutatóért, Huszár Vandának a vidám sportvetélkedőért, Fábián Tamásnak a finom gyümölcsökért, a szentgotthárdi Egészségfejlesztési Iroda támogatásáért, aminek köszönhetően szigligeti kiránduláson vehettek részt a diákok, valamint a friss gyümölcsökért, s az általuk biztosított sportprogramért, a SZET Kft.-nek, hogy eltölthettünk egy napot az Alpokalja Kempingben, Kocsis Balázsnénak és csapatának a finom lángosért, a Pável Ágoston Múzeumnak az érdekes tárlatvezetésért, a szigligeti Önkormányzatnak az ingyenes belépési lehetőségért a várba és a strandra, a Bognár Étteremnek és a Rodeo Pizzériának a vendéglátásért. Köszönet az önkéntes munkáért Fábián Fanninak, Kolok Rékának, Ringbauer Maximiliánnak, Vadász Lizának, Bedi Viktóriának, Németh Grétának, Zsöksz Reginának és Sisak Dorottyának.

Család- és Gyermekjóléti Központ, Szentgotthárd