OPELT LÖKÖTT VOLKSWAGENNEK EGY TOYOTA A 87-ESEN

A Toyota ráfutásjelzője hangosan jelezte a veszélyes szituációt, a sofőr az ütközés előtt még félre tudta kormányozni az autóját. A vétlen sofőr megsérült a balesetben.

DSC_2103
Kőszeg felé haladt egy Toyota személyautó kedden délután a 87-es főúton, amikor Lukácsházán utolért egy balra kanyarodási szándékkal lassító Opelt.
DSC_2105
A Toyotát vezető férfitől megtudtuk, hogy nem észlelte az Opel féklámpájának és irányjelzőjének felvillanását és váratlanul érte az autója ráfutásjelzőjének megszólalása. A vészjelző hang után nem fékezett, hanem jobbra, a padka felé kormányozta az autóját, így a Toyota bal eleje ütközött az Opel jobb hátuljával, kitörve annak a kerekét.
DSC_2107
Az ütközéstől előre lendülő Opel érintőlegesen ütközött a szemből érkező VW kisárusszállítóval. Az Opelt vezető férfi megsérült a balesetben, a mentők kórházba szállították. Információnk szerint sérülése nem súlyos. A VW-t vezető férfi nem sérült meg a balesetben.
DSC_2154
A helyszínelés ideje alatt teljes útlezárás volt érvényben az érintett útszakaszon. A személyautókat Lukácsházán át elterelték, a buszok és kamionok pedig kénytelenek voltak várakozni, de a rendőrök több alkalommal is megnyitottak egy sávot rövid időre, hogy a nagy járműveknek ne kelljen sokat várniuk.
DSC_2139

A forgalom irányításában polgárőrök segítették a rendőröket.

DSC_2094
Forrás: 112 Press