OKTATÁS, TEKE, ÉS ELNÖKSÉGI SITKÉN

 

2018.11.24-én Sitkén gyűltek össze a vasi polgárőrök, hogy tanuljanak, gurítsanak és találkozzanak a megye vezetői.

Sitkén került megrendezésre a XXXIV. Vas Megyei Polgárőr Teke Verseny. Tizenkét csapat mérkőzött meg egymással csapat, egyéni, teliző és taroló versenyszámokban. Az eredmény a következőképpen alakultak.

Legjobb teliző: Horváth Zoltán 119 Kőszeg
Legjobb taroló: Németh Zoltán 60 Vasegerszeg II.

Csapat:

  1. Csákánydoroszlói Polgárőr Egyesület / 618,
  2. Kőszegi Polgárőr Egyesület / 608,
  3. Vasegerszeg Polgárőr Egyesület II. / 600

A versennyel párhuzamosan szakmai oktatásra, tapasztalat cserére is sor került. A szakmai oktatás a 2018.I. félévi pénzügyi elszámolás tapasztalatai alapján került megtartásra. Elsőként Kiss Viktória, OPSZ Vas megyei irodavezető tartott elméleti oktatást  a résztvevő egyesületek részére az OPSZ elszámolási útmutatója alapján. Ezután következett Horváth Nikoletta, OPSZ Vas megyei pénzügyi ügyintézője. Az eddig beérkezett elszámolások tapasztalatai alapján a leggyakrabban előforduló hibákra hívta fel a figyelmet. Az oktatást, Bedi Ákos a VMPSZ elnöke zárta soraival, aki bízik abban,hogy az elhangzottak alapján az egyesületek olyan információkhoz jutottak, melyek segítségével hiba nélküli elszámolást fognak benyújtani az elkövetkező években.

 

A napot a megyei elnökség ülése zárta, melynek fő témája a maradvány pénz elosztása volt, illetve néhány szó esett az év végén tartandó elnökségi ülés megbeszélnivalóiról.