Megalakult az Acsádi Polgárőr Egyesület

Az Acsádi Polgárőr Egyesület 13 taggal 2017. március 11-én megalakult, ezzel a Vas Megyei Polgárőr Szövetség is egy új taggal bővül hamarosan. 

Az egyesület 13 taggal alakult meg, de a tervek szerint hamarosan és folyamatosan bővülni fog a taglétszám. A létrejöttük oka a község közbiztonságának javítása a gyermekek védelme és a rendezvények nyugodt lebonyolításának segítése.

A szombaton megválasztott elnökség a következő képpen állt fel:

  • Szücs Norbert (elnök)
  • Szalai Zoltán (elnök helyettes)
  • Krancz Norbert (titkár)

Szücs Norbert elmondta “Bízom abban, hogy egy jól működő egyesület alakult meg, akikre számíthat a község. Nagyon sok segítséget kaptunk, mint a megyei irodától mint a Claudius Polgárőr Egyesülettől.”

Fontosnak tartják az idősek segítését, valamint szeretnék, hogy a gyerekek nyugodtan kimehessenek az utcára, illetve a biztonság érzet növelését próbálják elérni rövid időn belül. Ezt folyamatos járőrszolgálatokkal és önképzéssel szeretnék elérni.

A megalakuló ülésen részt vettek:

  • Dr. Kovács Bernadett polgármester asszony (aki támogatásáról  biztosította az egyesületet)
  • Kiss Viktória (Vas Megyei Polgárőr Szövetség)
  • a rendőrség részéről a község kerületi megbízottja

Az egyesület létrejöttét nagyban segítette Németh Szilárd a Claudius Polgárőr Egyesület tagja. Szilárd a kezdetektől tanácsaival támogatta és segítette a megalakulást. Anya egyesülete (CPE) az újonnan megalakult csapatnak láthatósági mellényeket adott át, melyekkel rövid időn belül el indulhatnak a járőr szolgálatok.

Fotó: Berger K. Ferenc