Közösségi Újraélesztési és Elsősegélynyújtási Tréning Körmenden

A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai 2019.11.23-án szombaton részt vettek az Országos Mentőszolgálat Körmendi Mentőállomás szervezésében a “Közösségi Újraélesztési és Elsősegélynyújtási Tréningen”.

A Nemzeti Népegészségügyi Stratégiához kapcsolódó egészségügyi program keretében Horváth Patrik Zoltán mentőápoló tartott nagyon színvonalas és tanulságos előadást. Ezután bemutatta gyakorló bábukon az újraélesztést valamint félautomata defibrillátor készülék használatát, különböző fektetési módokat, kötések felhelyezését. A polgárőrök ezeket gyakorlatban ki is próbálhatták. A Körmendi Polgárőr Egyesület tagjai a 2019-es évben már másodszor vesznek részt elsősegélynyújtó- és újraélesztési képzésen.
A Körmendi Polgárőr Egyesület vezetése mindig is fontosnak tartotta a polgárőrök megfelelő szintű felkészítését. Ezek az ismeretek mint magánemberként mint szolgálatot teljesítő polgárőrként nagyon hasznosak lehetnek.

Ezúton köszönetet mondunk Németh Dániel mentőállomás vezetőnek, valamint Horváth Patrik Zoltán mentőápolónak, hogy ez a színvonalas oktatás megvalósulhatott. (Biczó Péter egyesületi elnök)

Fotó: Jámbori Tamás