Köszöntöm a Vas Megyei Polgárőr Szövetség honlapján!

A megyei polgárőr szövetség megalakulása óta fáradhatatlanul dolgozunk azon, hogy a megyében a polgárőrmozgalom sikeres, társadalmilag hasznos feladatokat ellátva, hozzájáruljon Vas megye fejlődéséhez. 2016-ban egy új elnök, egy új elnökség kapta meg a bizalmat a polgárőröktől, hogy tevékenységükkel segítség a megyében működő polgárőr egyesületek önkéntes munkáját.

A polgárőrség célja, hogy az itt élő emberek szubjektív biztonság érzetét növeljük, és segítsünk azon embertársainkon, akik rászorulnak. Hisszük, hogy pozitív akarattal és összefogással, az önkéntes munka erejével, egy olyan jövőt építhetünk, ahol gyermekeink biztonságosan felnőhetnek.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség kiemelt programjai közt szerepel az „Egy Iskola, egy polgárőr” mozgalom, a „Tiszteletet az éveknek, biztonságot az időseknek”program, a „Külterületek biztonságáért” meghirdetett tevékenység. Természetesen számos más programban is részt veszünk szorosan együttműködve az Országos Polgárőr Szövetséggel.

Célunk eléréséhez elismeréssel adózom a polgárőr egyesületek és polgárőreink példamutató munkája iránt, hisz mindennapjainkban kiemelkedő szerepet töltenek be a települések életében. Munkájuk nem csak a közbiztonság fenntartásában, a rendőrség támogatásában, merül ki, hanem a helyi közösségek összefogásában és néhol közösség formálásában is előre lépések tapasztalhatók.

Kérem önöket, hogy lehetőségeikhez mérten segítség és támogassák a megyében működő polgárőrök munkáját. Véleményüket és észrevételüket nagyon nagy tisztelettel fogadjuk.

Megújuló honlapunkon betekintést nyerhetnek a megyei polgárőr szövetség munkájába, polgárőr egyesületeink mindennapi tevékenységébe. Állandóan frissülő weboldalunkon tájékozódhatnak a legújabb feladatainkról, híreinkről és elérhetőségeinkről.

Üdvözlettel:
Bedi Ákos
Elnök, Vas Megyei Polgárőr Szövetség

bedi-akos-vpsz-nagy