Körlevél a hideg, téli időjárással kapcsolatos polgárőrségi feladatokról

Tisztelt Polgárőr Társaim!

Tisztelt Megyei, Egyesületi Elnök Urak, Elnök Asszonyok!

A Meteorológiai Intézet előrejelzése szerint az elkövetkezendő napokban, az országban, az éjszakai hőmérséklet a -20°C fokot is meghaladhatja, de nagy valószínűség szerint a nappali hőmérséklet is jóval fagypont alatt lesz.
A zord időjárásra való tekintettel Pintér Sándor belügyminiszter úr felkérte az Országos Polgárőr Szövetséget, hogy a polgárőrök a szolgálatuk ellátása során kiemelt figyelmet fordítsanak az egyedül élő, illetve azon idős emberekre, akik betegek és időskorúk miatt nehezen tudják ellátni önmagukat, illetve a ház körüli teendőket.
Mindezekre tekintettel kérem az egyesületi vezetőket, hogy a településükön, körzetükben szervezzék meg az idős emberek soron kívüli látogatását, ajánljuk fel a Polgárőrség segítségét, különösen a tüzelő előkészítésében, a bevásárlásokban, a gyógyszerek beszerzésében, esetleges egészségügyi problémák megoldásában.

Kérem a polgárőr társaimat, hogy a Polgárőrség hagyományainak megfelelően a helyi rendőri szervekkel koordináltan végezzék ezt a megtisztelő humán, karitatív tevékenységet.

Budapest, 2017. január 6.

Üdvözlettel:
Dr. Túrós András

www.polgarorok.hu