Karanténban lévőnek segítenek Kőszegen a polgárőrök

Március hónap a koronavírus és annak következményeiről szólt. Ez a sajnálatos helyzet a polgárőröknek is rengeteg feladatot adott és még nincs vége. Nincs ez másként Kőszegen sem.

A kőszegi polgármesteri hivatallal együttműködve „Idősek védelmében” címmel járőrözési, illetve segítségnyújtási feladatot látnak el a Kőszegi Polgárőr Egyesület tagjai. Segítségnyújtás négy esetben történt. Egy esetben vidéken (Horvátzsidány), három esetben (Kőszeg) városában. Van egy idős néni, aki már harmadjára kéri az önkéntesek segítségét. (Gyógyszert, élelmiszert vittek, töltöttek telefonjára pénzt és gázpalackot cseréltek.)

Básthy Béla Kőszeg Város polgármestere, kéréssel fordult az önkéntesekhez. Van egy igazolt koronavírusos személy a városban aki karanténban van és nem tud bevásárolni. Ezért felkérte a polgárőr egyesület tagjait, hogy vásároljanak be neki. Ezt rendszerességgel tegyék meg, míg tart a karantén.

Örömmel teljesítjük ezen kérést. A fiatalember el van keseredve, illetve szokatlan neki ez a helyzet, hogy karanténban kell maradnia és hogy másra van utalva. Mondta el Méhes Attila az egyesület elnöke.

Mindezen feladatok mellett a városban és a külterületeken folyamatos a járőrszolgálat kiemelt figyelemmel a közösségi terekre.