Intézkedett Polgárőrség járőrszolgálata Gencsapátiban

Az Adventi forgatag kezdő és igen jelentős eseménye a már hagyományos ” szép korúak köszöntése”. Az önkormányzat, a civil szervezetekkel, település vállalkozóival összefogva egy közös rendezvény keretében köszönti a település már “deresedő hajú lakóit” A December 2-án 16 órakor kezdődő rendezvényen a meghívottak megtöltötték a rendezvénytermet, ahol a polgármester a tisztelet, megbecsülés, és a szeretet jegyében köszöntötte az érintett korosztályt és a vendégeket. Az ünnepség kiemelkedő mozzanata a gyermekek által előadott műsor, ami könnyeket csalt a sok terhet és örömöt megélt emberek szemébe.

A szolgálati tervnek megfelelően a polgárőrség járőre szolgálati gépjárművel jelen volt a rendezvény területén.   A fő feladatot a településen való folyamatos járőrszolgálat jelentette, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján már  történt a magántulajdont károsító esemény a településen hasonló rendezvény alkalmával.

20 óra körül jelzést kaptunk, hogy egy túlzott italos résztvevő agresszívan és sértő módon kezd viselkedni, ami megbotránkoztatja a rendezvény jó hangulatban lévő, kulturáltan ünneplő csapatát.

A polgárőr járőr helyszínre érkezve tapasztalta, hogy az illető valóban nagyon illuminált állapotban van, tántorog , és az Őt segítőket trágár szavakkal illeti. A járőr (Csabai János) felszólításának ugyan nehezen engedelmeskedve,sikerült az iskola elé kitessékelni. Az érintett az iskola bejárata előtt többször elesett, durván elhárította a segítségnyújtást, nem volt hajlandó az együttműködésre. A polgárőr járőr, mérlegelve a helyzetet (mivel kiderült, hogy az illető hajléktalan és valahol a külterületen lakik egy fa házban) az erősödő lehűlést is figyelembe véve, értesítette (112) a rendőrséget. A rendőrjárőr Szombathelyről gyorsan megérkezett.  Az érintett, a rendőr járőr felszólítására sem akart együttműködni, sőt több esetben hanyatt esett, önveszélyessé vált hiszen az iskola előtti beton virágtartók komoly veszélyt jelentettek egy hanyatt vágódó testre.

A rendőr járőr döntése nyomán, a mentő szolgálat elszállította a közfelháborodást okozó személyt.

Közben a rendezvény befejeződött, és a polgárőr szolgálat segített néhány távolabb lakó idős lakótársunk haza szállításába.

A polgárőr járőr intézkedését nagyon sok résztvevő megköszönte.

Forrás: http://gencsperenyepolgarorseg.hu/