FIGYELMEZTETÉS – Ismét OBH jelentéssel kapcsolatos csalás

Sajnos nem először írunk ezekről az esetekről. Nemrég ismét tapasztaltuk, hogy a Civil Marketing Kft ismételten elkezdte a civil szervezeti vezetők megkeresését.

Több egyesületi vezetőtől kaptunk jelzést, hogy telefonon hívták őket, és elsorolták nekik, hogy mi nem megfelelő az OBH beszámolójukban. Közölték, hogy mindezért súlyos büntetésre számíthatnak, de nem csak a vezetők, hanem a tagok is. Majd felajánlották, hogy 30.000,- Ft- + áfa összegért ők mindent megcsinálnak.

Kérjük, hogy az ilyen megkereséstől ne ijedjenek meg, ne vegyék komolyan, mert mindennek nincs jogi alapja, ilyet nem tehetnek!!!

Felhívjuk a civil szervezetek figyelmét, hogy az OBH sem a Civil Marketing Kft-vel, sem pedig más gazdasági társasággal nem kötött együttműködési megállapodást a beszámolók ellenőrzésére és felülvizsgálatára. Az OBH feladata kizárólag a beszámolók közzététele és nyilvántartása, tartalmában, érdemében nem vizsgálja azokat, valamint a civil szervezetek gazdálkodási tevékenységét sem, ugyanis ilyen vizsgálatokra nincs hatásköre.

Abban biztosak vagyunk, hogy ennek a cégnek sem jogi alapja, sem  fogalma nincs a civil szervezetek működéséről. Nincsenek azzal tisztában, hogy minden területen tevékenykedő szervezet, milyen hasznos, értékes munkát végez, szabadidőt, energiát áldozva. A forrásteremtés, az anyagi biztonság megteremtése a működésüknek az egyik legnagyobb kihívása.

A jogászvilág írása itt olvasható!