Évértékelő közgyűlés Vásárosmiskén

Évértékelő és évindító közgyűlését tartotta 2019. február 2-án a Vásárosmiske Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület.

Az egyesület elnöksége a település kultúrházába várta a tagokat és a meghívott vendégeket. Pócza József egyesületi elnök a megjelentek köszöntését követően értékelte a 2018-as évben végzett egyesületi munkát. Beszámolójában részletesen kitért az elvégzett feladatokra, eseményekre. Értékelőjét a pénzügyi, majd az ellenőrző bizottsági beszámolók követték.

A beszámolókat a tagság egyhangú szavazással elfogadta. A közgyűlésen tagfelvételre is sor került. Így már nagyobb létszámmal kezdhet neki a 2019-es munkának az összevont civil egyesület. Hiszen mint nevük is mutatja, nem csak polgárőri, hanem önkéntes tűzoltói feladatokat is ellátnak a tagok, akik ebben az évben kerek évfordulókat is ünnepelhetnek. A településen 20 évvel ezelőtt alakították a Vásárosmiske Önkéntes Tűzoltó Egyesületet, amit az alapítást követő öt év elteltével bővítettek ki – polgárőri feladatok ellátásával – polgárőr egyesületté is. A 2019-es év feladatainak meghatározását követően, a jubileum alkalmából a közgyűlésen elismerések átadására került sor.

A Magyar Tűzoltó Szövetség országos választmányának határozata alapján a tűzoltó szolgálatban végzett XX. éves eredményes munkássága elismeréséül az elnökség Szolgálati Érem kitüntetést adományozott:

–  Póos Tibor úrnak

 Mészáros Sándor úrnak

 Pócza József úrnakAz egyesület vezetősége a polgárőr mozgalomban végzett 15 éves kiemelkedő munkájának elismeréseként Emléklapot és Emlékérmet adományozott:

– Májer Ottó úrnak

– Mészáros Sándor úrnak

– Nagyné Németh Erzsébet asszonynak

– Pócza József úrnak

A polgárőr mozgalomban végzett 10 éves kiemelkedő munkájának elismeréseként:

– Zsidainé Molnár Andrea asszonynak

– Zsidai Tibor úrnak

A polgárőr mozgalomban végzett 5 éves kiemelkedő munkájának elismeréseként:

– Takács Tibor úrnak

Az elismerések átadását követően közös vacsora és kötetlen beszélgetés zárta az év első közgyűlését.