ALKALOM SZÜLI A TOLVAJT – TEMETŐKNÉL FIGYELMEZTET A RENDŐRSÉG (VIDEÓ)

Tisztelt Polgárőr Vezetők!

Tekintettel a Mindenszentek és Halottak napja időszakában hagyományosan jelentkező polgárőri feladatokra kérjük, szíveskedjen közreműködni az alábbiak végrehajtásában:

Mindenszentek Halottak napja időszakában (október 27. és november 4. között) a polgárőr egyesületek a rendőrséggel és más együttműködőkkel (önkormányzati rendészeti szervekkel, biztonsági szolgálatokkal) közös- és az önálló, polgárőri szolgálatok tervezésénél kiemelt feladatként kezeljék a temetők és környékük fokozott bűncselekményi veszélyeztetettségét, illetve vegyenek részt a kapcsolódó rendezvények biztosításában.

A helyi sajátosságok figyelembevételével – a rendőrség szakmai felkérésének megfelelően szervezzék, és az együttműködésben résztvevőkkel koordinálják:

a parkolók és a temetők belső rendjét, az odalátogató személyeket veszélyeztető bűncselekmények megelőzése, megakadályozása érdekében végzendő, valamint

a közlekedés biztonságának javítása, a baleseti veszély mérséklése érdekében végzendő, polgárőri szolgálatokat;

segítsék – a rendőrség szakmai irányítása szerint jelzőőri feladatok ellátásával is – a temetői látogatással megnövekedett forgalomnak megfelelő, biztonságos közlekedést és a parkolás rendezett végrehajtását,

A közös és az önálló szolgálatot teljesítő polgárőrök ismerjék és tartsák be a Polgárőr törvényben, az Alapszabályban és a Polgárőrség Szolgálati Szabályzatában, Etikai Szabályzatában előírt (formai és magatartási) követelményeket. Megjelenésükkel, szolgálatellátásukkal erősítsék a Polgárőrség, a Rendőrség iránti közbizalmat és az állampolgárok biztonságérzetét.

A megtervezett szolgálatokról és az aktuális bűnmegelőzési tanácsokról – az együttműködésben résztvevőkkel egyeztetve – tájékoztassák a lakosságot.

Budapest, 2017. október 24.

Országos Polgárőr Szövetség

A megyében is külön figyelmet fordítunk az ünnep biztonságára. A következő videó is sok hasznos tanácsot tartalmaz.

Teljes cikk 112 Press

Police.hu