Köszöntjük a Vas Megyei Polgárőr Szövetség weboldalán!
  •   +(36) 94 359 511    vasmpsz.iroda [@] gmail.com
Rövid hírek

Vas megyei középiskolai ballagások

Vas megyei középiskolai ballagások

Vas megye középiskoláiban az elmúlt hétvégén a ballagási ünnepségeké volt a főszerep. 2022.április 29-én és 30-án sok száz diák vett búcsút iskolájától, hogy aztán a sikeres vizsgák letétele után vagy tovább lépjen egy magasabb szintű oktatási intézménybe, vagy a nagy betűs élet ösvényén induljon el a megszerzett tudással építeni jövőjét. 

Nagyobb városaink tekintetében

- Körmenden a Kölcsey Ferenc Gimnáziumból, a VMSZC Rázsó Imre Technikumból

 - Sárváron a VMSZC Sárvári Turisztikai Technikumból, a Sárvári Tinódi Gimnázium, a Barabás György Műszaki Szakközépző Iskolából

 - Szombathelyen a VMSZC Kereskedelmi és Vengéglátó Technikum és Kollégiumból, a Puskás Tivadar Szakképző Iskola és Kollégiumból, a PTE Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolából, a Kisalföldi ASzc Herman Ottó Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Technikumból, Szakképző Iskola és Kollégiumból, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumból 

 - Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumból

- Szentgotthárdon a VMSZC III. Béla Technikum és Kollégiumból, a Szent Gotthárd Általános Iskola és Gimnáziumból

indultak búcsú sétáikra a végzős osztályok. Családtagok, barátok, ünneplők sorfalai közt. 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény előírása értelmében 2016. január 1. után az érettségi vizsgák megkezdésének feltétele 50 óra közösségi szolgálat teljesítésének igazolása. Megyénkben is több középiskolás diák választotta a kötelező 50 órás közösségi szolgálat letöltését a polgárőrség kötelékében. A diákok megismerkedtek a Polgárőrség történeti kialakulásával, a polgárőrök által elvégzett feladatokkal. Betekintést kaptak a polgárőri járőrszolgálatokba, részt vettek környezetvédelmi feladatok ellátásában, prevenciós tevékenységekben. A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően több polgárőr egyesülethez csatlakozott diák, akik ifjú polgárőrként folytatják munkájukat.

A ballagási rendezvényhelyszíneken, útvonalakon szintén találkozhattak polgárőrökkel a résztvevők, ahol azok biztosítási és jelzőőri tevékenységet láttak el, jellemzően a rendőrség koordinálásával, és velük együtt végezve azt. 

Fotó: Pajos András, Sárvár és Kőszeg PE